Hírek

2017.06.16. 07:17

Elmarad a Velencei Vágta, de jövőre a város szervezi!

Velence – Visszalépett a Nemzeti Vágta előfutamának számító Velence Vágta megrendezésétől a szervező, így idén elmarad a rendezvény. Ám Velence polgármestere megoldást keresett és talált.

S. Töttő Rita

Július 9-én rendezték volna meg a Nemzeti Vágta első tókörnyéki előfutamát, a Velencei Vágtát, amelyre nagyon készült a város. A Nemzeti Vágta ügyvezető igazgatója, Ladányi Kovács Zoltán azonban május végén azzal fordult a városhoz, hogy a szervezésre pályázó és azt elnyerő egyesület visszalépett az esemény megrendezésétől.

A város polgármester így reagált a bejelentésre: „A Velencei Vágta előkészítése során tapasztalt kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel, valamint arra a jelentős bemutatkozási lehetőségre figyelemmel, amely során Velence városa mellett a tó és Fejér megye értékei, népművészeti hagyományai, kortárs kulturális értékei kerülnének fókuszba, Velence képviselő-testületének egyhangú támogatásával olyan megoldást kerestem, amely előremutató és reményeim szerint idővel nemes hagyománnyá érik településünkön.”

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke és Koszti András, Velence polgármestere megegyezett

Azaz a velencei képviselő-testület megfogalmazta azon szándékát, hogy Velence a jövőben meg kívánja rendezni a Nemzeti Vágta tókörnyéki előfutamát, a Velencei Vágtát. Ám idén, az idő rövidségére miatt már nem tudják ezt megtenni, ezért 2018-ban és 2019-ben szervezi meg a vágta előfutamát a város.

Erről egyezett meg Koszti András polgármester Lázár Vilmossal, a Nemzeti Vágta elnökével. A város vezetőjének tájékoztatása szerint a napokban a Nemzeti Vágta versenyrendezőjével megállapodtak abban, hogy a közeljövőben aláírják a Velencei Vágta jövőbeni szervezéséről szóló szerződést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!