Hírek

2017.06.14. 17:05

Elnyerte a Nagykövet Iskolája címet a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola

BUDAPEST, SZÉKESFEHÉRVÁR - Elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola. Az intézmény három tanulója, Regőczy Panna, Gyügyi Martin és Gáspár Flórián pedig Európai Nagykövet lett.

S. Töttő Rita

A 2017 januárjában indult program célja a középiskolás fiatalok figyelmének felkeltése Európa és a demokrácia iránt. Cél, hogy a diákok a nagykövetek által megtapasztalhassák, mit jelent európainak lenni, mit jelent ez a hétköznapi életben, s mit tehet a fiatal generáció annak biztosításáért, hogy a jövő olyan legyen, amilyennek szeretnék.

Regőczy Panna, Gyügyi Martin és Rockenbauer Lajos igazgató a cím átvételét követően
Fotó: Az iskolától

E folyamat eredményeként nyerte el az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola is.

Az eseményen kiváló, többnyelvű előadásban mutatta be a fehérvári iskolát Regőczy Panna és Gyügyi Martin, akikkel később Schöpflin György európai parlamenti képviselő is váltott pár szót - természetesen több nyelven is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!