Hírek

2016.12.05. 14:58

Élő advent a sóstói lakónegyedben - minden nap új ablakocska csatlakozik az "ablaknaptárhoz"

Székesfehérvár – Különleges módját választotta a karácsonyi ünnepvárásnak a sóstói lakónegyed néhány lakója. Élő adventi naptárral találkozhat az arra járó karácsony napjáig.

S. Töttő Rita

Tavaly valósította meg először egy Sopron környéki település, Fertőszentmiklós az élő adventi naptárat – meséli Vargáné Horváth Éva, aki társaival, többek közt Spongáné Arany Zsuzsannával közösen úgy döntöttek, hogy Székesfehérváron, azon belül  a sóstói lakónegyedben is megvalósítják az ötletet.

December elseje óta minden nap az aktuális dátummal kivilágítanak egy-egy ablakot a lakótelepen, melynek köszönhetően különleges ünnepváró hangulatnak lehetnek részesei az arra járók.

A Zsombolyai és a Korondi úton láthatók az első ablakocskák

Éva elárulta,  nagy szervezést igényelt a sóstói adventi naptár létrehozása, de megérte, hiszen gyakorlatilag közösség is kovácsolódott az ünnepi feladat végrehajtása közben.

Huszonnégy családot be is szerveztek, akik vállalták, hogy saját kreativitásukat, ötleteiket beleviszik az ablaknaptárba. Érdemes megnézni: sötétedés után láthatóak a kivilágított ablakok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!