Hírek

2016.05.05. 13:55

Előzetesben a Lövölde utcában élő pszichiátriai beteg férfi

A Székesfehérvári Törvényszék szóvivője, Varga Noémi arról tájékoztatott, a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája csütörtök délután elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre.

Buthy Lilla

A döntésnél figyelembe vették azt is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk, illetve a sértettek megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, továbbá újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság végzése nem jogerős.

A rendőrök május 3-án vették őrizetbe a pszichiátriai beteg férfit, akit azóta a székesfehérvári pszichiátrián kezeltek.

Fotók: Molnár Artúr

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérlete, valamint egy rendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérlete miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a fiatal férfi még márciusban meglökte a társasház idős közös képviselőjét, aki ezután feljelentést tett a rendőrségen. Korábban pedig egy másik lakót rúgott hátba. Bár mindketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de - ahogy a bíróság szóvivője tájékoztatott- mindkét esetben fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!