Hírek

2017.05.24. 15:54

Előzetesben a sárbogárdi rablók: megvertek és kifosztottak egy járókelőt a Piac téren

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a fiatalkorú férfinek és társának az előzetes letartóztatását, akik a nyomozás adatai szerint május 19-én, az éjszakai órákban, a sárbogárdi Piac téren erőszakkal készpénzt raboltak egy járókelőtől.

Szanyi-Nagy Judit

A gyanúsítottak szóba elegyedtek a sértettel, és miután megtudták, hogy készpénz van nála, az idősebb rabló megpróbálta kicsalni azt tőle. Mivel nem járt sikerrel, a felnőttkorú gyanúsított a tarkóján nagy erővel megütötte a sértettet, aki a földre került. Ott többször, ugyancsak nagy erővel, megrúgta a testén és a fején, majd 29 ezer forint készpénzt vett el tőle, amin a gyanúsítottak megosztoztak. A sértett csonttörésekkel és fogvesztéssel járó súlyos testi sérülést szenvedett – részletezte a történteket Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

A felnőttkorú gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, bejelentett munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését ismeretlen forrásból fedezi. A fiatalkorú gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás van folyamatban. – Mindezeket figyelembe véve fennáll a bűnismétlés lehetősége, így az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatására tett indítványt, rablás és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt – mondta a szóvivő.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, a döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!