Hírek

2016.11.09. 18:25

Elsodorta kocsiját a vonat - Frissítve!

Gárdony – Személygépkocsinak ütközött egy személyvonat szerdán késő délután Gárdonynál, a Sólyom utcai vasúti átjáróban.

Buthy Lilla

Lapunk információi szerint a vonat a sínpálya melletti árokba lökte az autót, amelyből még az ütközés előtt kiszállt a sofőr, így nem sérült meg a balesetben. Szerencsére sérülés nélkül úszták meg az ütközést a vonaton utazók is. A műszaki mentést a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók végzik jelen pillanatban is, akik első lépésként áramtalanították a gépkocsit.

Fotó: Kovács Ákos

A MÁV sajtó osztálya arról tájékoztatott minket, hogy a Nagykanizsára tartó gyorsvonat egy működő fénysorompóval felszerelt útátjáróban ütközött a járművel. Gárdony és Kápolnásnyék között a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt vonatpótló autóbuszok közlekednek. A hatósági helyszínelés idejére a vágányokat ideiglenesen lezárták. A Balaton északi- és déli partján, illetve a veszprémi vonalon utazóknak egyes vonatoknál 30-60 perces késésekkel kell számolniuk.

Frissítés:

A műszaki mentésben Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is segített, akik elsőként kezdték meg a jármű áramtalanítását. Gárdony és Kápolnásnyék között az egyik vágányon már befejeződött helyszínelés és a műszaki mentés, ezért már nem kell pótlóbuszokra átszállni a két állomás viszonylatában.

A MÁV friss közleménye szerint mindkét vágányt visszaadták a vonatforgalom részére Gárdony és Kápolnásnyék között. Várhatóan az éjszakai órákra állhat helyre a menetrendszerű közlekedés a Balaton északi- és déli partján, illetve a veszprémi vonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!