Hírek

2015.09.05. 09:17

5. Hírlap Jótékonysági Bringatúra - Megvan a kerékpár nyertese!

Velence – Elstartolt az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúra szombaton reggel, a Velence Korzóról. Cikkünk folyamatosan frissül.

Sebestyén Lilla

Az eső ugyan rendületlenül esett kilenc óra harminc perckor, a bringatúra mindenre elszánt hívei, már akkor „befutottak” a regisztrációs sátorhoz, hogy minél előbb megkezdhessék tókerülő kirándulásukat. Szerencsére a tíz órai megnyitót már csak pár, kósza felhő árnyékolta be.

A hivatalos indítás előtt Koszti András, Velence polgármestere, Kiss Norbert, Emberi Erőforrások Minisztériumának Ifjúságért- és Sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Kaposvári Károly rendőr ezredes, és Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató-főszerkesztője köszöntötte a megjelent, bátor kerékpározókat, akik a zord idő ellenére is tekernek Csongorért. A megnyitón egy fontos bejelentés is elhangzott: Elekes András elmondta, hogy mostantól kezdve minden bringatúra valamilyen jótékonysági célt fog szolgálni.

Fotó: Molnár Artúr

Ezt követően érkezett el a pillanat: a drótszamarak szerelmesei nekivágtak a Velencei-tókörnek. Indulásukkor már látszott: egyre inkább kitisztul az idő, nem zavarja meg a Családi Kört az eső!

11:30

Szomor Csongor szülei is velünk tekernek!

A Bringatúra kezdete előtt még egy meglepetésben lehetett részünk: Takács Mihály, a Puskás Akadémia vezetője egy százezer forintos, óriáscsekket nyújtott át Szomor Csongor szüleinek, majd a Fehérvár KC adományát is megkapták. A kézilabdás lányaink csapatpénzüket ajánlották fel a rászoruló családnak.

A szülők az átadás után meghatódva nyilatkoztak a Fejér Megyei Hírlapnak. Elmondták, nem tudják eléggé megköszönni az erőfeszítéseket és az adományokat, rengeteg erőt ad nekik ez az összefogás, amivel támogatják Csongor gyógykezelését, majd egy képet is mutattak, gyönyörű, göndörfürtös kisfiúkról, aki most öt esztendős.

A házaspár elmondta: sajnos a borús idő megakadályozta, hogy kihozzák gyermeküket, de délután talán még lesz rá alakalom. A pár egyébként a többiekkel végig tekeri a Velencei-tavat, ezzel is megköszönve a szervezőknek, támogatóknak az értük tett erőfeszítéseket.

 

11:54

Itt ünneplik évfordulójukat

A megnyitón futottunk össze Kazinczki Ferenccel, aki – lehet mondani – már törzsvendége a Bringatúrának, ugyanis öt éve, minden tókerülő kirándulásunkon részt vesz.

A sukorói, örökös kerekezőnket most sem tántoríthatta el az eső. Mint mondja ez, a mostani alkalom az első Bringatúrára emlékezteti, akkor is lógott az eső lába, annyi különbséggel, hogy ezúttal úgy tűnik, nem lesz részünk több égi áldásban.

A Velence Korzó vasútállomás felőli oldalán, a regisztrációs pultnál egy házaspárral is összefutottunk. Kiderült, Poller Endre és Poller Endréné Zalaegerszegről érkeztek és amellett, hogy szeretnék Szomor Csongort támogatni egy jeles évforduló is okot ad az egész napos, aktív pihenésükre: Húsz éve találkoztak először! Gratulálunk nekik!

12:10

Az első pecsétet mindenki a Velence Korzón kapta meg induláskor, míg a másodikért már tekerni is kellett, a Gárdonyi Sport Beachre, ahol a Bringatúra résztvevőit a rendőrök várták. Itt lehetőségük volt a kerékpározóknak tesztelni ügyességüket is. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy frappáns pályát raktak össze, amit ha valaki teljesített apróbb ajándékokat kapott. Felnőtteknek mini biciklis lámpa, gyerekeknek matrica, karkötő volt a jutalmuk.

Ráczné Bakos Erika már negyedszerre tekeri körbe velünk a Velencei-tavat, ő is próbára tette tudását, kisebb-nagyobb szerencsével. Mint mondja, a szlalom, és a pohárvivés nem jelentett gondot számára, de az éles, sarokkanyarokkal már meggyűlt a baja. Mindegy, jövőre majd többet gyakorol!

 

13:50

Melyik állomás a kedvencük? Mindegyik!

A Gárdonyi Sport Beach után még két pecsételőpont várta az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúra résztvevőit: a Gárdonyi Emlékház, ahol egy kis „időutazás” után tovább indulhattak a pákozdi Katonai Emlékparkba, ahol szintén egy kis történelmi játék várta a kiérkezőket.

A park különböző pontjain kérdéseket rejtettek el, amikre helyesen válaszolva a résztvevők elérhették a végcélt: a tűzoltóság standját, ahol egy füstszobával, különböző jelzésekkel ismerkedhettek. A füstszobába természetesen nem csak bemenni kellett, keresgélni is, méghozzá lufikat.

A helyszínen találkoztunk egy baráti társasággal, akik már a kezdetek óta részt vesznek a túrán. Kérdésemre: melyik állomás a kedvencük, egyöntetűen rávágják: mindegyik!

15:20

A szépségkirálynők mutatták be az értékes sportereklyéket

Az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúrán indulók többsége már beért a célba három-négy órára, így figyelmüket a Velence Korzó színpadán folyó eseményekre fordíthatták. Sokan kísérték figyelemmel Horog László, újságíró és Csongrádi Ferenc beszélgetését, majd nézték meg a sportbemutatókat, amik akaratlanul is energiával töltötték fel az embert. Betti Zumba csoportjának előadása után egy kiemelt programja következett a Bringatúrának.

A Fehérvár Szépe – A Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny döntősei mutatták be azokat a sportrelikviákat, mezeket és labdákat, amelyeket különböző sport klubbok, egyesületek ajánlottak fel. Sőt, egy meglepetése is volt az eseménynek: Fekete László, erősportoló személyesen adta át azt a mezét, amelyben megnyerte nyolcadik világbajnoki címét. A relikviákra online lehet majd licitálni, a befolyt összeggel Szomor Csongor gyógykezelését fogjuk támogatni!

16:40

Cipőre emlékeztek

Több százan teljesítették a rossz idő ellenére is az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúrát, és értek célba a Velence Korzón, ahol nem csak kerékpárosból volt sok, hanem programból is: a regisztrációnál fegyverbemutatóval várták az érdeklődő gyerekeket (és felnőtt apukákat), míg a Velence Korzón belül a Vörös Kereszt munkatársai mutatták meg: hogyan kell helyesen újraéleszteni valakit.

A színpadon is folyamatosan zajlanak az események: fél négykor a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és környéke területi szervezete mutatta be, milyen kerékpáros útvonalat terveznek jelenleg a megyébe, majd Zajácz D. Zoltán, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztője játszott az érdeklődőknek barátja, Cipő emlékére. Előadásában a Republic frontemberének korai, kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert dalait adta elő.

18:20

Megvan a kerékpár nyertese!

Zajácz D. Zoltán koncertje után Fekete Lászlót faggatták a pódiumon, aki szívesen mesélt pályája kezdetéről és a doppinggal kapcsolatos ellenérzéseiről, sőt, saját, családi történeteit sem volt rest megosztani a hallgatósággal.

Ezután már nem volt más hátra, mint a nyeremények kisorsolása a sikeresen célba érkező indulók között. A számok kihúzásánál a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny döntősei segítettek és addig kavarták a számokkal teli dobozt, míg végül a 40-es feliratú cetli a kezükbe nem került. A sors fintora, hogy a szám „mögött” nem mások álltak, mint akikről délelőtti tudósításunkban meséltünk: A kerékpárt Poller Endre és felesége nyerte, akik most ünneplik találkozásuk huszadik évfordulóját!

Poller Endréné meghatódva mesélte: elképesztően örülnek a nyereménynek, főleg, hogy most először jutottak ilyen formában valamihez. A zalaegerszegi pár egyetlen bánata, hogy egyelőre még fogalmuk sincs, hogyan fogják hazavinni legújabb szerzeményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!