Hírek

2015.08.14. 18:36

Élt 9 rövid esztendőt

Székesfehérvár, Mór - Kivételesen 27-étől lehet már utazni a buszon a szeptemberi diákbérlettel. A chipkártyás bérlet pedig megszűnik, igazolvány kell.

B. Kiss László

- Az Alba Volán Zrt. 2006-ban vezette be a chipkártyás bérletrendszert Székesfehérvár és Mór agglomerációjában, illetve Mór helyi járatán. A jogutód KNYKK Zrt. szeptember 1-jétől már nem üzemelteti a plasztiklapos bérletrendszert, mivel a régióban új, egységes Személyforgalmi Irányítási és Feldolgozó Rendszert vezetett be, melyhez a régi chip-kártyás rendszer adaptálása elsősorban technikai okokból nem indokolt, s az nem tehető kompatibilissé a várhatóan bevezetendő Nemzeti Személyszállítási Intelligens Közlekedési Rendszerek Platformjával sem - indokolta a a döntést a feol.hu megkeresésére Pruzsine Alice, a társaság kommunikációs főmunkatársa.

A chipkártyás bérleteket szeptember elsejével felváltja a hagyományos, papíralapú buszbérlet
Fotó: Koppán Viktor

Az intézkedés érint egyes országos, regionális és elővárosi járatokat is. Chipkártyás bérlettel pedig 539-en rendelkeznek - tudtuk meg. Augusztus 10-től a kártyák feltöltésére egyébként már nincs lehetőség. A társaság október 31-ig ad határidőt az utasoknak a chipkártya visszaváltására. Az, aki az ép, beazonosítható, működőképes chipkártyát leadja, a betéti díjat jelentő 200 forintot visszakapja. Megkérdeztük azt is, hogy mire van szükség a hagyományos bérlet kiváltásához? Dolgozó bérlet használatához arcképes dolgozói igazolvány kiállítása szükséges. Ehhez személyigazolvány, lakcímkártya és egy új készítésű 3x4,5 centiméter méretű igazolványképet kell magával vinnie az utasnak az elővételi pénztárba.

Tanulók esetében az adott hóra megváltott bérletszelvény az érvényes diákigazolvánnyal (vagy az iskolától kapott hivatalos, sorszámozott igazolással), és a közösségi közlekedési társaság ( Volán ) által kiadott viszonylatigazolással együtt érvényes.

Fontos! A szeptemberi diákbérletek már augusztus 27-étől érvényesek lesznek. Így szeretné a társaság megelőzni, hogy hosszú sorok kígyózzanak szeptember első napjaiban a pénztáraknál.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!