Hírek

2017.03.20. 18:55

Eltörölték a csengetést - projekthét új módszerek kipróbálásához

Hétfőn kezdődött a Vörösmarty Mihály Általános Iskola projekthete, amely az Iskola másként nevet viseli. Nem véletlenül: a gyermekek meditálnak is.

Szanyi-Nagy Judit

A megnyitón Török Szabolcs székesfehérvári tankerületi igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, amely során kiemelte: fontos, hogy az iskola alkalmazkodjon a technológia fejlődéséhez. Ebben a Liget sori intézmény is partner az ötnapos tanítási hét alatt: eltörölték a csengetési rendet, nem kell a diákoknak táskát, felszerelést, ellenőrzőt magukkal vinniük az iskolába, teljes mértékben engedélyezték az okostelefonok használatát - a digitális táblák aktívabb bevonása mellett.

- Ugyanoda szeretnénk eljutni ezekkel a módszerekkel, mint a hagyományos oktatási formákkal, csupán biztosítva azt, hogy a pedagógusok és a diákok is valóban azt csinálják, amit szeretnének, illetve amire szükségük van - mondta a hét céljáról Szili Csaba igazgató, majd hozzátette:

- Hiszem, hogy ugyanoda, sőt, tovább jutunk ezekkel a módszerekkel, egy emlékezetes hetet adva mindenkinek.

Míg az egyik osztályban meditálnak a diákok, máshol interaktív táblán oldanak meg feladatokat vagy okostelefon-használattal kvízkérdésekre válaszolnak a hét során. Az utolsó nap végén összefoglalják, elemzik, hogyan élték meg ezt az időszakot - mik voltak a pozitívumok és a negatívumok. A kooperatív feladatokkal az egyéni tudáselsajátítás mellett a közösséggé válásban is erősödnek. - Általános iskolaként ezeknél a módszereknél is fontos, hogy írni, olvasni, számolni magabiztosan tudjanak a gyermekek - emelte ki az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!