Hírek

2017.07.24. 14:21

Eltűnt a korpusz a keresztről

Egy iszkaszentgyörgyi olvasónk jelezte: eltűnt a Jézus alak az aligvári zártkerteknél álló, útszéli kőkeresztről.

B. Kiss László

Olvasónk hívő ember, aki minden alkalommal keresztet  vet, ha elhalad  az iszkaszentgyörgyi bekötőút szélén álló, mintegy 2,5 méter magas, kőből épült feszület előtt. Annál nagyobb volt tehát a döbbenete, amikor észlelte: a keresztről hiányzik a korpusz, azaz a megfeszített Jézus alakja. Emlékezete szerint egyébként a Megváltó szobra  ugyancsak kőből készült, miként maga a kereszt is, melyet  1903-ban emeltetett Isten dicsőségére Fábián József és neje, Dietrich Mária.

A hírt hallva először a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot kerestük meg, ahol közölték: a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra az ügyben bejelentés, feljelentés ezidáig nem érkezett.

Bízhatunk benne, hogy előbb-utóbb visszakerül a keresztre a korpusz
Fotó: Molnár Artúr

Ekkor Iszkaszentgyörgy polgármesterének, Gáll Attilának a telefonszámát tárcsáztuk. Ő mondta el, hogy az önkormányzatot egy aligvári lakos értesítette arról, hogy a korpusz a földön hever, mert  vagy leesett magától, vagy mert leverték. Jézust, akinek a keze letört, a helyreállításig a községházán őrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!