Hírek

2014.10.30. 18:50

Halottak napja: fehérvári tudnivalók

Nagyobb autós forgalomra kell számítani. Fontos, hogy ne veszítsük el türelmünket, és mindig tartsuk be a közlekedés szabályait - mondta el Illés Mihály rendőr alezredes, a megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

Sebestyén Lilla

Béndekné Király Edit, a Kegyeleti Központ Kft. ügyvezető igazgatója, Rönkös József, a Kegyeleti Központ vezetője, és Hajdú Dániel, az NRG Car ügyvezető igazgatója közösen számoltak be arról, milyen szolgáltatásokat kínálnak halottak napján, illetve az előtte és utána lévő egy napban.

- A síremlékek szépítéséhez, rendbetételéhez nyolcvan köbméter kőzúzalékot biztosítottunk nyolc temetőben, alamint egészségügyi felügyeletet a Béla úti köztemetőnél. Ugyanitt, három napon át kisbusz segíti majd a közlekedést, és rendezvénytermet is megnyitjuk, hogy a látogatóknak legyen hol lepihenni, megmelegedni.

Az ingyenes kisbusz igazodva a Alba Volán 26-os és 31-es helyi járataihoz -, mindhárom napon reggel kilenc és délután négy óra között közlekedik majd. A parkoló bejáratánál veszi fel óránként az idős, vagy nehezen mozgó látogatókat.

Bár a biztonságról a temetőben gondoskodnak - ne feledjük az oda úton is akadhatnak problémák.

- Nagyobb autós forgalomra kell számítani. Fontos, hogy ne veszítsük el türelmünket, és mindig tartsuk be a közlekedés szabályait! A rendőrök a megyében is segítik a biztonságos közlekedést a közutakon, illetve fokozottan ellenőrzik és óvják a temetők környékének biztonságát. Ilyenkor parkolóhelyet találni sem egyszerű, de ebben is próbálnak majd segíteni a rendőrök, polgárőrök - mondta el Illés Mihály rendőr alezredes, a megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

- Mindig zárjuk le autónkat, és látható helyen még véletlenül se hagyjunk benne értéket! Ilyenkor a zseblopások száma is megemelkedik, főként a temetőknél és a kirakodó vásárok területén, ahol koszorúkat lehet venni. Tegyük pénztárcánkat biztonságos belső zsebbe, és ügyeljünk a táskánkra! A megelőzés a legfontosabb - tette hozzá Neubauer Tamás rendőr alezredes, a megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!