Hírek

2017.05.25. 21:05

Emlékezni kötelesség - Ünnepi rendezvény a békefenntartók napján

Csütörtökön tartotta a pákozdi Katonai Emlékparkban a Békefenntartók Napjához kötődő ünnepi rendezvényét az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága.

Majer Tamás

A katonai ünnepségen részt vett Orosz Zoltán altábornagy, Huszár János altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka is. Székesfehérvárt Viza Attila önkormányzati képviselő, Fejér Megye Önkormányzatát Wilmek Tibor képviselte.

Ünnepség és koszorúzás a katonai emlékparkban
Fotó: Molnár Artúr

Az ünnepi alkalmon jelen volt Takács János pákozdi polgármester is. Orosz Zoltán mondott beszédet, aki úgy látja, s erre hívta fel a megjelenteknek is, hogy a Békefenntartók Napján kötelességünk emlékezni azokra a magyar katonákra, akik más népek szabadsága érdekében való feladatteljesítés során estek el, s köszöntenünk kell mindazokat, akik most vagy a múltban a békefenntartás feladatát ellátták.

Az ünnep legmegrendítőbb pillanata az volt, amikor a békefenntartás közben elesett katonák hozzátartozói helyezték el az emlékezés virágait, köztük olyan édesanyák is, akik hiába várták fiukat haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!