Hírek

2017.03.29. 09:57

Tájsebészeti elismerést kapott Enying

Enying – Az önkormányzat tavaszi szemétgyűjtési akcióját április 8-ára, egy szombati napra időzítette. A város tájsebészeti elismerő oklevelet kapott nemrégiben.

V. Varga József

A Gaja Környezetvédő Egyesület a Tájsebészet program résztvevőinek – köztük az enyingi önkormányzatnak is – Székesfehérváron, a Hiemer-házban mondott köszönetet munkájukért. Elismerő oklevelet, és a tavaszi szemétgyűjtésre jelképes támogatást kapott a város – tudtuk meg Viplak Tibor polgármestertől.

Óvd a környezeted! elnevezéssel a város önkormányzata április 8-ára hirdette meg hagyományos, tavaszi szemétgyűjtési akcióját. A közös szemétgyűjtésen, öt helyszínen (Akócs malom, pálinkafőző, katolikus temető, református temető és Marosi út) 8.30 órakor találkoznak az önkéntesek. Zsákot és kesztyűt a találkozási pontokon biztosítanak.

Viplak Tibor polgármester (j) vette át az elismerést Varga Gábortól, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnökétől

Amint megtudtuk: Az Enyingi Öreghegyi Borbarát Klub és az Enyingi Borkedvelők Rendjének tagjai a szőlőhegyen indulnak „szemétvadászatra”. Tóth Tibor, a borbarát klub elnöke azt is elmondta, hogy ők már tíz éve járják a dűlőket, és gyűjtik az illegális hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!