Hírek

2017.04.03. 11:23

Rügypattintó futás – Szuper nap, nyitott pincékkel az enyingi szőlőhegyen

Enying – Benépesült szombaton a városszéli szőlőhegy. A II. Öreghegyi Rügypattintó Futás négy távján több mint hatszázan startoltak el az Úsztató-horgásztótól.

V. Varga József

A futás főszervezője, Dely Zsolt hol itt, hol ott tűnt fel „kézi hangosával” a vadregényes horgásztónál és a szőlőhegyen. Segített, tájékoztatott, biztatott. A bemelegítést vezénylő Kálóczi Vivien a célnál tette ugyanezt. Először a biciklisek vágtak neki a távnak, aztán a gyerekek, majd a felnőttek startoltak, végül a babakocsit toló kismamák is nekiindultak.

Négy távon startoltak a futók: 21, 10, 5 és 1,2 kilométeren Fotó: V. Varga József

A hangulat kiválónak bizonyult, az időjárás a futókat pártolta, a lebonyolítás flottul zajlott. Pallag Mihály, az Enyingi Borkedvelők Rendjének nagymestere a Nyitott pincékről készült térképekkel látta el a bortúrára érkezőket. A sárszentmiklósi borbarátok zöld pólójukban, nyakukban a hordozható pohárral kisebb csoportokban haladtak az Orbán-szobor irányába. Szép napunk támadt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!