Hírek

2017.03.31. 12:26

Remény az ercsi állomásépület felújítására

Ercsi – Új fejleményekről számolt be Győri Máté polgármester a vasútállomás rég felújítani kívánt épületének ügyében.

Bokros Judit

A város képviselő-testülete a napokban ülésezett. Mint Győri Máté polgármestertől megtudtuk: egyebek mellett elfogadták az idei közbeszerzési tervet, amelybe az idén megvalósítható fejlesztések kerültek bele (például járdák, utak felújítása). Döntöttek arról is, hogy felvesznek egy szakembert, aki felelős lesz a település arculati kézikönyvének, valamint a településképi rendeletnek az elkészítéséért. Ettől azt várják hosszú távon, hogy egységesebb lesz a városkép.

Az önkormányzat két korábban vásárolt ingatlanát felújította, így ezek most már a hasznosítható vagyont gyarapítják.

A leromlott vasúti fogadóépület évtizedek óta vár felújításra (Fotó: Gajdó Ágnes)

A testületben döntöttek még arról, hogy három pályázaton indulnak. Az egyik a közétkeztetésre vonatkozik, és az elavult konyhai berendezéseket szeretnék felújítani, ha nyernek. A másik ipari területek fejlesztésére beadott pályázat, a harmadik pedig a Napfény Óvoda Dózsa téri telephelyének bővítését, energetikai fejlesztését és akadálymentesítését célzó pályázat.

A polgármester azt is elmondta, hogy új fejlemények vannak a vasútállomás fogadóépületének rég vágyott felújítása kapcsán. Ezért régóta küzdenek a városvezetésben, helyi országgyűlési képviselőkkel karöltve. Egy korábbi terv szerint az épület és környékének felújítása szerepelt egy uniós pályázatban, ám azt abból végül költségcsökkentés miatt kivették.

Ezután az önkormányzattól a Máv Zrt.-hez fordultak, ahonnan nemrég felkereste őket a beruházási és vasútfejlesztési főosztály vezetője. A gyümölcsöző tárgyalás eredménye az lett: van remény arra, hogy a beruházásokat végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) készülő tenderkönyvébe bekerüljön az ercsi vasúti fogadóépület felújítása. Győri Máté hétfőn a NIF-nél tárgyal az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!