Hírek

2014.04.24. 13:45

Éremeső a gyulai világkupán

Komoly csákberényi-móri siker született a harmadik gyulai pálinka világkupán, ahol Pataki Attila fürtös meggye lett a legjobb bérfőzetett pálinka.

Házi Péter

A napokban fejeződött be a gyulai pálinkafesztivál, amely mára az ország legrangosabb és legnépesebb pálinkás rendezvényévé nőtte ki magát. A fesztivál fénypontja a világkupa, amelyre idén hat országból 639(!) pálinkát neveztek.

Végh Csaba főzőmester, Pataki Attila és  Lakatos Tibor díjnyertes bérfőzető a gyulai világkupán. Kiváló eredményt értek el

Huszonkét tagú nemzetközi zsűri kóstolgatta a pálinkákat, a három szintű bírálatot pedig egészen addig folytatták amíg minden minta esetében hetvenöt százalákos egyetértés nem alakult ki a bírálók között. A gyümölcspárlatok 5,2 százaléka kapott arany érmet, húsz százaléka ezüstöt és harminckét százaléka bronzot. A csákberényi és móri főzde tulajdonosa, Pataki Attila évek óta Lakatos Tiborral és Váli Jánossal közösen kutatja fel a különleges pálinka-alapanyagokat, közösen találják ki , készítik el pálinkáikat, a csákberényi-móri trió most két aranyat, hét ezüstöt és négy bronzot hozott el.

A Magyarország legjobb bérfőzetett pálinkája címet az általuk nevezett fürtös meggy érdemelte ki, de különleges narancspálinkájuk is aranyérmes lett. A Magyarország legjobb bérfőzetője címet pedig ugyancsak Pataki Attila kapta, aki hazavihette a Békés megyei önkormányzat különdíját is.

 

Címkék#pálinka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!