Hírek

2016.07.03. 19:14

ÉRJ HAZA! Mert nekünk a motor az, mi lelkünket boldoggá teszi (Úton lévőknek)

Perkáta - Ámultunk és bámultunk, a „vasak” magukért beszéltek. Gurulunk egyet! - fogalmaztak a gépész urak. A hétvégén számos motoros-találkozó csábított a Dunántúlon, de vagy százhúszan a perkátai randevút választották.

V. Varga József

- Ezek a régiséggyűjtők mit ki nem találnak... - ingatta fejét az egyik régi motoros. - A programba még a rendőrségi „folkhlol-műsolt" (Magyar vándor, á la szabadon) is bevették.

Az irónia sajnos nem bizonyult nyerőnek, mert a hatóság valóban közúti ellenőrzést tartott: a 62-es főúton a motoros randevú résztvevőit vonták vizsgálat alá. Nem egy megszokott dolog a találkozókat tekintve, de úgy tűnik, sokan „szerethetik" őket errefelé - vonták meg a gyors mérleget a „vasasok".

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet negyedik alkalommal rendezte meg szombaton a kastélykerti motoros találkozót. A reggeli kapunyitást követőn Somogyi Balázs polgármester és Ujfalusi Pál, egyesületi elnök köszöntötte a sokasságot, majd Pámer Ottó katolikus plébános, püspöki tanácsos áldotta meg a kétkeréken érkezőket.

A bemelegítő falukört követően vagy százhúsz motoros indult a kistérségi felvonulásra. A Szabadegyháza, Hantos, Mezőfalva, Nagyvenyim, Perkáta útvonalon Piros László vezette a karavánt méretes Yamaha DragStar-ján. A népek mindenhol örömmel fogadták őket.

A felhozatal prímán alakult, csak kapkodtuk a fejünket, ahogy a gépek visszaérkeztek a füvészkertbe, és sorban beparkoltak.

Mindenképpen a győri Molnár Mihály 1800 köbcentis, 114 lóerős, 354 kilogramm száraz tömegű Suzuki Intruder chopperje vitte el a pálmát. Mihály és társai is úgy mondták: ezekhez a monstrumokhoz fel kell nőni.

Ezt a véleményt erősítette Kis József, a régiséggyűjtő egylet egyik alapítója is: tisztelettel kell viszonyulniuk nem csak a gépekhez, de embertársaikhoz ugyancsak. Jóska büszkén mesélte: hatéves fiuk, Zsigmond és másfél éves kislányuk, Dorottya is imádja a motorokat. Le is fotóztuk őket a Keeway Crusier-nél és a veterán oldalkocsis Jawa-nál.

A délután ügyességi versenyeket és kastélykerti pöfögést tartogatott, a pultnál Dj Horváth Gábor keverte a motoros és retró zenéket. A sárosdi strong man különítmény emelő és cipelő bemutatót prezentált, atyamesterük, Juhász László a nagyérdeműt is próbázni hívta.

Este szexi motormosás borzolta a kedélyeket, a férfiemberek valahogyan nem bánták, hogy a motorokra alig jutott a vízből. A színpadon a Jump Rock Band nyomatta ezerrel, majd egy sztriptíztáncosnő is a színpadra „tévedt". Ha már itt van, maradjon! - tódították az atyafiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!