Érkezik az új gázszámla, de először még becslés alapján!

2016. január 17., 20:17 szerző: Házi Péter
komment
Azok, akik havonta diktálták a gázfogyasztást, az első főgázos számlát becsült érték alapján fogják kapni. Miután megkapják az új felhasználói azonosítójukat, visszaáll a megszokott rend.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Az E.on-nak bediktált mérőóraállást követően miként derül majd ki az, hogy a Főgáz az adott fogyasztó esetében pontosan hány köbmétertől kezdi a számlázást? – tette fel a kérdést olvasónk, amelyet továbbítottunk a Főgáznak. Mint ismert, januártól megyénkben is a Főgáz vette át az E.on ügyfeleit a gázszolgáltatásban. Az E.ON-nak el kell számolnia a fogyasztókkal, ezért kérték, hogy ügyfeleik december folyamán jelentsék be a mérőállást. A végszámla azonban nem a bejelentett mérőállás alapján készül, hanem a 2015. december 31-i fordulónapra becsült mérőállás alapján. Ez a becsült érték a törvény szerint nem képezheti reklamáció alapját.

Természetesen a mérőórát sem cserélik le, a záró óraállás lesz egyben az új számlakiállító kezdő óraállása

A Főgáz által kiállított első számla induló mérőállásának meg kell egyeznie az E.on végszámla záró mérőállásával, amelyet módosítani a későbbiekben nem lehet. A Főgáztól kapott válasz szerint ha az illető eddig havi diktálás alapján kapta a számlát, akkor a Főgáz is ezt a számlázási módot fogja alkalmazni. A diktáláshoz szükség lesz a felhasználói azonosítókra, amiket az első Főgáz-számlán fognak megtalálni. Az azonosítók hiánya miatt az első hónapban még nem lesz lehetőség a mérőállás diktálására, ezért az első számlát becsült fogyasztás alapján fogja kiállítani a cég. Ezt követően azonban a szokásos módon és időszakban, de már a Főgáz számára kell mérőóraállást diktálniuk az ügyfeleknek!

Házi Péter

2016. január 17., 20:17 szerző: Házi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...