Hírek

2017.06.23. 13:20

Esküvői ruhák vidéken: széles paletta színben és fazonban is

Székesfehérvár – Bár sokan már áprilisban vagy májusban megesküdtek, az esküvői szezon most indul be igazán. Nézzük, mik az idei ruhatrendek!

Szanyi-Nagy Judit

– Ha röviden szeretnék válaszolni arra a kérdésre, mik a mostani trendek a menyasszonyi és a koszorúslányruhákat tekintve, azt mondanám: minden – válaszolja kérdésünkre Nagy Gabriella, a Felicitá Menyasszonyi és Alkalmi Ruha Szalon tulajdonosa, aki évek óta gyönyörű alkalmi ruhákba öltözteti a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségversenyünk döntős lányait.

Van, hogy alkalmi ruhából lesz koszorúslányruha

Ez pedig elsősorban a nagy választéknak köszönhető: – A cégek minden évben ugyanúgy elkészítik a legegyszerűbb és a nagyon díszes, gyöngyös, köves ruháikat is. Talán a modern a legjobb kulcsszó a mostani trendre, de az ilyen ruhákból is van uszályos, uszály nélküli, többféle színű és fazonú is – mondja a tulajdonos, aki újdonságként a külföldön „blush"-ként emlegetett, barackos-rózsaszínes színű menyasszonyi ruhákat emeli ki, s hozzáteszi: bármennyire gyönyörűek, itthon a megjelenést tekintve lemaradásban vagyunk, vidéken akár egy-két évvel is.

A modernben – a fazont tekintve – a vonalvezetés leegyszerűsödött, manapság a nagy szoknyásnak mondott ruhák is inkább A-vonalúak, és a fodrokat is mellőzik. A felsőrészt tekintve a ruhákat többnyire nyitottra készítik, újdonságként a tölcsérujj jelent meg, és a rövidujj az, ami kicsit visszaszorult – részletezi Gabriella.

Nagy Gabriella úgy tapasztalja, vidéken az emberek 60 százaléka még mindig a fehér esküvői ruhát keresi Fotó: fashiondays.hu

A koszorúslány-jelöltek elsősorban a „hagyományos" színű ruhákat viszik, így a rózsaszínt, lilát, kéket és a barackszínűt, de előfordul, hogy valaki zöldet, netán sötét- vagy halványlilát keres. – Elsősorban a menyasszony kéréséhez és az ünnepi díszítéshez igazítják a ruhákat – magyarázza a szalontulajdonos, aki úgy tapasztalja, az érdeklődőknek nagyjából a fele az alkalmi ruhákat alakíttatja át koszorúslányruhává. – Valamelyest újdonságnak számítanak még a fodrászatban népszerű „ombre" színátmenethez hasonló koszorúslányruhák is, bár a szalonban ezek már két éve megjelentek: az alsó szoknya rózsaszín, a teteje barack volt. Sokaknak tetszett – mondja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!