Hírek

2014.08.30. 12:48

650 négyzetméter Magyarország legnagyobb horgolt takarója

Szombaton kora este hivatalos hitelesítéssel erősítették meg, hogy a jótékonysági céllal összegyűjtött, több, mint 2800 darab horgolt részből összeállított takaró eléri a 650 négyzetmétert is, ezzel hazánk legnagyobb ilyen tárgya.

Kocsis Noémi

Íme, a kész takaró és a készítők egy része a csákberényi művelődési ház melletti réten

21:10 Egy darabban viszont nem sokáig lesz, hiszen a kezdeményezők eredeti szándéka szerint hat darabos részekre szedve mintegy 160, nevelőotthonokban élő, vagy szegény sorsú, rászoruló gyermeknek szolgálhat takaróul.Az Óriástakaró rekordkísérletet egy csákberényi dekoratőr, lelkes kézimunkázó és társai indították el még tavasszal, de ők maguk sem számítottak rá, hogy ennyien csatlakoznak hozzájuk. Nem csak Magyarországról, de az USA-ból, Angliából, Romániából, Szlovéniából is küldtek a településre horgolt részeket a hatalmas takaróhoz.

14:40 Egy helyi kézimunkázó dekoratőr kezdeményezésére mostanra több, mint 2400 db, 50x50-es horgolt blokk érkezett be a településre (Angliából, az USA-ból is), amelyből a helyszínen áll össze a 600 négyzetméteres, tarka-barka felületet kiadó óriástakaró. A rekordhitelesítés este 18 óra után várható, a helyszínt adó művelődési házban és mellette addig is folyamatosan dolgozik a száz körüli önkéntes. A horgolt részeket az estig tartó színes program végén a helyszínre érkezett gyermekotthoni lakók és más rászoruló gyerekek között osztják szét a szervezők. A nap folyamán az érdeklődőket koncert, kézművesprogramok, kiállítás, közös bográcsebéd várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!