Hírek

2017.05.25. 12:23

Észtországban is versenyezhetnek a Fejér megyei tehetségek

Székesfehérvár – A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai között több Fejér megyei fiatal is helyet kapott.

Szanyi-Nagy Judit

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny szerdai, budapesti díjátadó ünnepségén 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat hirdettek ki a szervezők. Első díjat nyert három másik társa mellett Molnár Áron is, a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma tanulója, a ferrofluoridos dőlésérzékelő szenzorral.

A képen az első díjjal kitüntetett Molnár Áron látható, Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor nevű pályamunkájával
Fotó: MTI

Harmadik helyezést ért el Laufer Tamás Jónás, a Teleki Blanka Gimnázium tanulója, míg dicséretben részesült Nagy Richárd Kálmán, a dunaújvárosi Bánki Donát Szakgimnázium diákja.

A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny felhívására 103 műszaki, informatikai és természettudományos pályázat érkezett Magyarországról és a határon túlról.

A szakmai értékelés során 4 első, 3 második, 3 harmadik díjat és 2 különdíjat ítéltek oda, a versenyzők közül többen Magyarország nemzeti delegáltjaként a fiatal tudósok európai versenyén (EU Contest for Young Scientist) is részt vehetnek szeptemberben Észtországban – adta hírül az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!