Hírek

2017.04.24. 10:58

Ételkóstolás a Föld napja alkalmából a fehérvári Teleki gimnáziumban

Rendhagyó ételkóstolást és különleges divatbemutatót tartottak hétfőn a fehérvári Teleki gimnáziumban a Föld napja alkalmával.

B. Kiss László

A fehérvári Telekiben már hagyománya van a Föld napja alkalmával tartott témanapoknak. Volt amikor vetélkedőt rendeztek, a közelmúltban pedig  az iskolát körülölelve hívták föl a diákok a figyelmet a környezetvédelem fontosságára - mondta el Kiss Ildikó, a témanapokért  felelős biológia tanár.

Az idén, ugyancsak biológia szakos kollégájának, Perák Zsuzsannának a tanítványai, a 12. A és a 12. B. ostályok tanulói  voltak a témanap főszereplői. A végzős diákok az első és második szünetben olyan ételekből rendeztek kóstolót társaik számára, amelyhez a hozzávalók itthon teremnek és nem kell a fél világon keresztülutaztatni azokat. Továbbá gyorsan elkészíthetők, ezáltal  energia takarítható meg az étrendbe illesztésük által. Így megízlelhették például a zabpelyhes almás keszet vagy a rakott répás kockát is a telekisek. A tálalás sem akárhogyan történt: ehető tányérban, komposztálható evőeszközökkel zajlott a kóstolás. A harmadik szünetben tartott divatbemutatón pedig újrahasznosított alapanyagból készült ruhadarabokat, ékszereket és egyéb kiegészítőket mutattak be a tizenkettedikesek.

Az iskola két diákja, Fizely-Kovács Fanni és Bartha Vivien a Föld napi ételkóstoláson Fotó: Teleki gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!