Évkerék: vetélkedősorozat gyerekeknek

2017. március 18., 22:37 szerző: V. Varga József fotós: Molnár Artúr
komment
Székesfehérvár – Az általános iskolásoknak meghirdetett Évkerék elnevezésű, négy részből álló természetvédelmi és hagyományőrző vetélkedősorozat szombaton vette kezdetét a Zöld tanyán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kikelet a Sóstón. A tan-túra a Sóstó tanösvényen haladt, a diákok Fóris Anna és Kovács Gergely túravezető kalauzolásával a zsendülő növényeket, a mozgolódó állatokat figyelték meg.

A székesfehérvári Szent Imre iskola 6. osztályosainak 10 fős csoportja a Szent Imre Apródjai nevet választotta magának. Amint tanáruk, Farkas Eszter elmondta: többségében gyakorlott túrázók, felkészültek, az esőtől sem ijedtek meg.

Reggel a Zöld tanyán – Szent Imre Apródjai, jobbról Farkas Eszter tanárnő Fotó: V. Varga József

A szabadtéri sétát követően a program a Gárdonyi Géza Művelődési Házban folytatódott – mondta el a feol.hu-nak Szikra János, a művelődési ház munkatársa, programvezető.

Árpád népe címmel Karlinszky Balázs tartott vetítéssel egybekötött előadást. Az ebédet követően bemutatkozott a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület, majd a Gaja Környezetvédő Egyesület segítségével a gyerekek ökológiai lábnyom-mérésben vettek részt. Nagy érdeklődés kísérte a jurta bemutatót, izgalmak közepette zajlott az íjászpárbaj. a teszt a Mit tudtál meg magadról? címet viselte. A záró kérdések a nap során szerzett ismeretekre, készségekre vonatkoztak, majd az összegzést az értékelés követte.

Az évszakokhoz (bár egyre kevésbé beszélhetünk hagyományos értelemben vett évszakokról) kapcsolódó sorozat június 10-én folytatódik.

V. Varga József

2017. március 18., 22:37 szerző: V. Varga József fotós: Molnár Artúr

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...