Hírek

2017.04.30. 19:28

Évtizedekig sütötte finom süteményeit Teri néni, az adonyi díjazott

Nagyszabású táncgála közepette adták át szombaton az Adonyért kitüntető címet. Az idei díjazott Köller Ferencné.

Bokros Judit

Nagy érdeklődés kísérte a pontosan a Tánc világnapjára szervezett táncgálát a Közösségi-Kulturális Központ és Könyvtárban.

A kora esti program fellépői a város, a környék életében fontos szerepet betöltő táncosok voltak, vendégként pedig a Budapest Tánciskola növendékei mutatkoztak be. A közönség az óvodás korú gyermektől a szépkorú felnőttig több korosztályt láthatott táncolni, ami bizonyította: a tánc, a mozgás öröme nem korhoz kötött.

Köller Ferencné Teri néni (balra) meghatottan fogadta a méltatást, az elismerést, a helybeliek érzékelhető szeretetét
Fotó: a szerző

Miután az Adonyi Szent István Általános Iskola és AMI vezetője, Füsi Gyöngyi köszöntötte a publikumot, megkezdődött a műsor. Ezt azonban hamarosan fontos esemény szakította meg: Ronyecz Péter polgármester rövid méltatás után átadta az idei Adonyért kitüntető címet Köller Ferencné Terikének.

Az idős hölgy meghatottan fogadta az elismerést és a helyiek tapsviharát, énekét. Teri néni évtizedekig sütött lakodalmakba süteményeket, tortákat, így a nevét Adonyban és környékén mindenki ismeri a mai napig. A méltatás szerint az önzetlen munka, a példamutató élet jutalma a díj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!