Hírek

2015.05.04. 18:38

400 millióból újult meg a Bodrogi, Dráva, Száva utca

Székesfehérvár - Nem csak új aszfaltréteget kapott, hanem 400 millió forintból teljesen megújult a Bodrogi, Dráva, Száva utca.

Házi Péter

Tizenöt éve húzódó probléma oldódott meg a Bodrogi, Dráva, Száva utcák felújításával, amelyet tavaly nyáron kezdett meg a fehérvári Útéppark Kft. Amint az átadáson Cser-Palkovics András polgármester elmondta, ez a fajta, komplex útfelújítás az igazi, hiszen nem csak kopóréteget húztak az útalapra, hanem egy minden igényt kielégítő útszakasz készült el, amely a következő két évtizedben jó közlekedést biztosít a környék lakóinak.

Balról Szigli István, Molnár Tamás és Cser-Palkovics András
Fotó: Molnár Artúr

- 3687 négyzetméternyi térkő, tizenháromezer négyzetméter aszfalt, hatszáz méternyi új csapadékcsatorna és 112 méternyi új vízvezeték - sorolta a beruházás adatait Szigli István, körzeti képviselő, aki azt sem rejtette véka alá, hogy az építés alatt több lakossági ellenvetés is volt, miért úgy épül különösen a Száva utca, ahogy, de reményét fejezte ki, hogy a szóban forgó lakók is megnyugodtak és örülnek annak, hogy az utcájuk megújult.

Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója pedig hozzátette, hamarosan zárul a teljes, 1,2 milliárd értékű szárazréti városrehabilitációs projekt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!