Hírek

2016.07.12. 19:00

EFOTT: ez volt a forró nulladik nap

Velence - Csak fürdőruhában és a hűsítő vízben lehetett kibírni a hőségriadó utolsó, az EFOTT fesztivál legelső, azaz nulladik napját a Velencei-tó partján, Velencén.

Buthy Lilla

Fürdőruhás lányok, félmeztelen fiúk, sör, szabadság, ütős koncertkínálat és a Velencei-tó, mint díszlet: minden adott ahhoz, hogy a fiatalok egy felejthetetlen élménnyel térjenek haza a fesztiválról. - Nekünk ez már a negyedik EFOTT-fesztiválunk. Óriási buli volt tavaly is - mondta Nyíri Olga és Nagy Liliána. A Békés megyei Kőröstarcsáról érkeztek, és épp a strandról jövet kaptuk lencse- és mikrofonvégre a két mosolygós lányt. - Ezzel kezdtünk - tették hozzá. A lányokat leginkább a Brains-, az Alvin és a Mókusok- és a Vad Fruttik-koncert érdekli a leginkább.

Asztalos Anita és Pákozdi Krisztina Debrecenből jöttek, bisztrót üzemeltetnek a fesztivál területén. Amíg a fiúk dolgoztak és lázasan rendezkedtek, addig a lányok fürdőruhában napoztak a fűben.

Az esti koncertek mellett napközben is széles a lehetőségek tárháza, nem lehet unatkozni: vízisportok, kulturális programok és táncház is várja a bulizókat. Sőt, még egy 14 méter magasra épített toronyban is próbára tehetik magukat, vajon alkalmasak lennének-e repülésirányítónak. Emellett számos civil szervezet is képviselteti magát: olyan témákkal készültek, melyek a leginkább érdeklik a fiatalokat. A Székesfehérvári Törvényszék csapatába is belefutottunk. Mint megtudtuk, ők is kitelepültek az EFOTT-fesztivál mindegyik napjára. Nem a jogszabályok száraz ismertetése a céljuk, hanem a fesztiválhoz illeszkedő, kötetlenebb formában olyan ismeretek átadása, amit a fiatalok hasznosítani tudnak. - A kollégák az érdeklődőknek bemutatják a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekményeket és szabálysértéseket, valamint a magyar büntetés-végrehajtást, a börtönök világát. Bemutatnak egy-két hírhedt jogesetet is, például Hasfelmetsző Jack-en keresztül. Lesz börtönszleng totó, ismerd fel az elkövetőt, kábszer-kvíz, az érdeklődők a jogi activity játékban is összemérhetik tudásukat - mondta Varga Noémi sajtószóvivő.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!