Hírek

2016.02.09. 15:07

"Ez volt az én El Caminom"- Szabadlábon maradhat Lagzi Lajcsi

Borza Jánostól, Galambos Lajos vezető védőügyvédjétől kaptuk az információt, miszerint Galambos Lajos immár jogerősen szabadlábon védekezhet az eljárás során, miután a Budapest Környéki Törvényszék a mai napon helybenhagyta a Budaörsi Járásbíróság szabadlábra helyező döntését.

Buthy Lilla

Galambos Lajossal elsőként beszélhettünk telefonon, akitől a többi között azt is kérdeztük, mit kerestek a napokban a NAV emberei vegyvédelmi ruhában a birtokán.

- Az történt, amit vártunk, semmi nem történt másképp - monda el a feol.hu-nak a zenész. Azt nem mondanám, hogy győzött az igazság, mert akkor nem vittek volna be, ez az álláspontom. Jól érzem magam, köszönöm - tette hozzá Galambos Lajos, aki egyáltalán nem tartott attól, hogy vissza kell mennie a börtönbe.

- A családommal és a gyerekekkel telnek, tartalmasan a napjaim. Ma reggel például a lányommal és a fiammal úszni mentünk. Ezek a dolgok régen természetesnek tűntek, most élménynek és örömnek élem meg. Egy 3*3-as zárkából kikerülni egy óriási birtokra, ahol irigylésre méltó körülmények között élek, ez nagy lecke volt.

- Mindennek tudok örülni. Ezek a méretek és a luxus már nem fontos. Minden olvasónak azt üzenem, örüljön azoknak a mindennapoknak, amit a szeretteivel meg tud élni. Én már tudom értékelni. Elég volt ehhez a 125 nap. Ha ez a 125 nap nem történt volna, lehet, hogy ugyanazt a taposómalmot folytatom, mint előtte. Ha valamilyen hasznot kell ebben keresni, hát ez az. Az elmúlt 55 évem legnagyobb személyiségváltozásán mentem keresztül - mondta el a feol.hu-nak Lagzi Lajcsi.

Galambos Lajos: az én El Camino-m volt, az én zarándokutam

Hozzátette: - Szegény családba születtem, aztán felépült a birodalom, amit létrehoztam. Persze nem egyik napról a másikra, több évtized alatt. Ami történt, derült égből a villámcsapásként ért.

- Mélypontnak nem nevezném, csak furcsának. Az én El Camino-m volt, az én zarándokutam. A gyerekeimmel egyébként tényleg tervezem, hogy elmegyünk, most hogy kezdődik a húsvéti böjt. Korlátozások sincsenek, hogy félve hagynám el az országot.

- A hír igaz, NAV-osok voltak a birtokon. Annyi történt, hogy levették a plombát arról az üzemanyag tartályról, amiről bemutattuk a számlákat - válaszolt kérdésünkre Lajcsi. Megtudtuk, Lajcsi mióta kikerült az előzetesből, minden áldott nap zenél, többet gyakorol, mint eddig. Egy nagy Valentin-napi bulira is készül, ahol zenélni is fog. Ez lesz az első alkalom, hogy újra találkozik a közönségével, nagyon várja. A börtönben komponált Megreccsen a szív című dalát már több mint 90 ezren nézték meg a legnépszerűbb videómegosztón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!