Hírek

2014.09.02. 16:10

Ezt főzték Opolében

A Vadászkürt háromfős szakácskülönítménye képviselte Fehérvárt augusztus 29. -szeptember 1. között, a lengyel városunkban rendezett VI. Ízek Fesztiválján.

Kocsis Noémi

Három napig a magyar standtól volt hangos, illatos és hangulatos az idei opolei gasztronómiai rendezvény, a Vadászkürt vendéglő csapata ugyanis csikósruhában, csángó népzenére főzött két napon át. Méghozzá magyaros gulyást és tarhonyás tokányt, 400, illetve 350 adagot, egyikből sem maradt morzsányi sem, számolt be a csapat egyik tagja, Solti Tamás, aki kollégájával, Koncsek Zéténnyel, valamint a főszakácsnak felkért Boda Jánossal alkotta a nevezetes triumvirátust lengyel testvérvárosunk főterén.

- A magyar konyhának nagyon jó híre van lengyel földön, az emberek másfél órát álltak sorban, hogy megkóstolják a főztünket, mindenkinek nagyon ízlett, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Sokan odajöttek, gratuláltak, magyarul köszönték meg a kóstolót - meséli Solti Tamás. Csapattársaival már itthon összeállították az ételtsort, maguk vitték a magyaros fűszereket hozzá és a hatalmas edényt is, amelyben így is kétszerre tudott elkészülni a jóféle gulyás.

Az opolei gasztronómiai rendezvényre Székesfehérvár honlapján találtak felhívást, végül őket választották, s a vadászkürtös csapat remekül helyt állt, öregbítette a magyar konyha hírnevét. Hasonlót terveznek most már honi környezetben, ismét indulnak ugyanis a Fehérvári Lecsófőző Vígasságon, sőt: a lengyelországi partnerek egy kis csapatát is meginvitálták. Szeptember végén eldőlhet, a lengyel és a magyar a lecsóban is két jó barát-e...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!