Hírek

2015.08.04. 12:59

Ezüstben csillog a Fűszeres Málnatorta

Budapest - Döntött a Magyarország Tortája verseny zsűrije: idén egy fiatal salgótarjáni cukrász sárgabarackpálinkás karamelltortája nyerte a versengést, a fehérvári Damniczki Balázs málnatortája a második helyezést kapta.

Kocsis Noémi

A Fűszeres Málnatortát szegedi paprikával bolondították meg Fehérváron
Fotó: Sütichef

Szó Gellért huszonéves salgótarjáni cukrász Pannonhalmi Sárgabarackpálinkás Karamelltortája nyerte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által kiírt Magyarország Tortája versenyt 2015-ben, míg Magyarország Cukormentes Tortáját a fővárosi Horváth Cukrászdában dolgozó Vaslóczky Orsolya jegyzi, Barackos Buboréktorta néven. Bár a két első mellett a többieket már nem szokta külön kiemelni a zsűri, a második helyezett fehérvári Damniczki Balázs cukrászmester reméli, a fogyasztói ízlés lesz a mérvadó, így az ínyencek maguk dönthetik el, melyik ízvilág áll közelebb hozzájuk. A fehérvári cukrászat Fűszeres Málnatortájában egy gluténmentes mandulás tésztán fahéjas tejcsokoládéréteg van, melyet morzsolt mandulakekszszel borítottak be. Ezen málnamousse, végül csipetnyi szegedi édesnemes paprikával megbolndított málnatükör koronázza az ízharmóniát. A harmadik helyezett egy balatonkenesei cukrász, Bacskó Szilárd Hortobágyi Naplementetortája lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!