Hírek

2017.01.16. 20:21

Fa Nándor üzent a seregélyesi általános iskola kisdiákjainak

Seregélyes - A Seregélyesi Baptista Általános Iskola diákjai nyomon kísérik Fa Nándor és a Spirit of Hungary útját a Vendée Globe elnevezésű nonstop Földkerülő vitorlásversenyen.

Tihanyi Tamás

A kihívást Sajtos József igazgató kollégáival lényegében beépítette a tantervbe: január 13-án, pénteken például rendhagyó földrajzórán keresték meg a magyar hajó helyzetét a világtérképen, és beszéltek sok lényeges érdekességről. Lesz majd pályázat és vetélkedő is a nagyszerű küldetés apropóján.

A gyerekek rendhagyó földrajzórán keresték meg a magyar hajó helyzetét a térképen, s beszéltek sok lényeges érdekességről Fotó: Tihanyi Tamás

A gyerekek korábbi üzenetei a Spirit of Hungary kommunikációs csapata segítségével eljutottak a fedélzetre, s Fa Nándor a Horn-fok ötödik megkerülése után, útban Les Sables d' Olonne kikötője, a franciaországi cél felé, választ küldött a seregélyesi baptista iskola kisdiákjainak:

„Üdvözlöm a gyerekeket, és azt üzenem, hogy merjenek nagyokat álmodni, mert mindent meg lehet valósítani, ha valaki igazán akarja. A megvalósulás a felkészültségen múlik, és nem pénzen. Ha valaki igazán felkészült, majd a pénz is mellé áll."

E néhány sort a pénteki földrajzórán olvasták fel a gyerekek, akik a hétvégén további üzeneteket és kérdéseket fogalmaztak meg példaképüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!