Hírek

2017.02.06. 08:29

Fákat vágtak, "felnyírtak" - de miért? Olvasónk zaklatott kérdésére válaszolt a város

Székesfehérvár – Elcsukló hangon közölte olvasónk, hogy a Palotai úton kivágják a fákat, bokrokat – szerinte olyanokat is, amelyeket nem kellene. A Városgondnokság ezt válaszolta.

S. Töttő Rita

- Ne haragudjon, hogy ennyire zaklatott vagyok, de egyszerűen nem értem, mi szükség van arra, hogy olyan fenyőfákat is megnyírjanak vagy kivágjanak, amelyek senkinek nincsenek útban és semmi bajuk nincs – mondta el Palotai úton lakó olvasónk, aki az ablakon kinézve vette észre, ahogy a fákat, bokrokat „nyírják fel" és vágják ki a lakótelepi tízemeletes közvetlen közelében. Olvasónk látta ugyan, hogy beteg, kiszáradt növényeket is kivágtak, de szerinte olyanokat is, amelyeknek nem volt semmi bajuk. Nem érti, miért kellett felnyírni bizonyos fákat és „lenyírni" a bokrokat.

A Palotai úton gallyaztak, vágtak – az egész városban várhatóak a munkálatok Fotó: Molnár Artúr

A helyszínen valóban halmokban álltak a levágott gallyak, a növények egy részét pedig megnyírva találtuk a tízemeletes mellett és a túloldali sétányon is. Egy-két fakivágás helyére is bukkantunk. Kérdéseinkkel felkerestük Bozai István városgondnokot, aki elmondta: a Palotai úton a szokásos tavaszi metszéseket és ifjításokat végezték el, megfelelő szakmai felügyelet mellett, a beteg, balesetveszélyes fákat is kivágták.

- Az egész városban folyamatosan haladunk ezzel a munkával, ám sajnos a rendkívül hideg január hónapban sokkal lassabban tudtunk haladni – tette hozzá. Jó hír tehát, hogy a megnyírt növények tavasszal új erőre kapva ismét kihajtanak, új ágakat, leveleket növesztenek majd, hiszen a szakszerű gondozásnak része a Palotai úton is látható módszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!