Hírek

2017.05.18. 19:24

Rendszeresen vágták a fákat Ercsi közelében

Több helyszínen, összesen hat gyanúsítottat fogtak el az egyenruhások Ercsiben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei, valamit a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. május 17-én több rendbeli lopás bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható társaság tagjait fogták el Ercsiben, összesen négy helyszínen. Az intézkedés során hét embert állították elő a rendőrök, közülük hatot gyanúsítottként hallgattak ki.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az 52 éves V. Zoltán, a 26 éves V. Dávid, és a 19 éves V. Richárd helyi lakosok megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy a 2016. szeptember vége és 2017. január eleje közötti időszakban Ercsi, Martonvásár, Baracska, Pettend és Kápolnásnyék területén lévő erdőkből folyamatosan vágták ki jogtalanul a fát, melyet a későbbiek folyamán tűzifaként értékesítettek. A lopással okozott kár több millió forint.



Az elkövetői csoport tagjai megélhetésüket az Ercsi és vonzáskörzetében található erdő és erdősávokból napi rendszerességgel jogtalanul kivágott, majd eltulajdonított fa eladásával fedezték. A bűncselekmények elkövetésében a 43 éves V. Istvánné, az 56 éves V. Imre, valamint a 46 éves D. András ercsi lakosok bűnsegédként közreműködtek.

A gárdonyi nyomozók a gyanúsítottak lakásain házkutatásokat tartottak, ahol tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez használt láncfűrészeket, SIM kártyákat, mobiltelefonokat, laptopokat, gépjármű okmányokat, a tűzifa árusítással kapcsolatos iratokat és egy személygépkocsit is lefoglaltak.

Az egyenruhások a házkutatások alkalmával több tisztázatlan eredetű gépjárművet is találtak, melyek származását szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.  A rendőrök a gyanúsítottak közül V. Zoltánt, V. Dávidot és D. Andrást őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!