Hírek

2015.04.29. 17:35

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Soponyán

Soponya – A soponyai hazánk legnagyobb vadfeldolgozó üzeme, amely évi 1,5 milliárd forintos forgalmat produkál.

B. Kiss László

Jó évet tudhat maga mögött a honi mezőgazdaság. De milyenek az idei kilátások? – tudakolta a tárcavezetőtől a Fejér Megyei Hírlap.

– Reménykedem abban, hogy a jóisten megsegít minket, és megérkezik a kellő mennyiségű csapadék. A piaci helyzet lehetne jobb, az árak lehetnének magasabbak, ugyanakkor az idén aligha kell olyan megrázkódtatásra számítani, mint amilyet a tavalyi orosz embargó okozott. Ugyanakkor azzal is szembesülnünk kell, hogy jónéhány termék ára lent van – igaz, az energiaárak is alacsonyak –, s különösen a tejpiacon vannak problémák. Ezeknek az elhárítása külön feladatot jelent. De összességében bizakodó vagyok – hangzott Fazekas Sándor válasza. Lapunk szembesítette a minisztert azzal is, hogy számosan tiltakoznak az ellen, hogy a nemzeti parkok kezelésében levő földek is a nemzeti földalaphoz kerülnek. Fazekas Sándor válaszában mindezt „politikai hisztériakeltésnek" nevezte, s elmondta: arról van szó, hogy az állami földeket ezután egy egységes szerződési nyilvántartási rendszerben a földalap kezeli majd. eme változás azonban nem érinti a nemzeti parkok feladatait, büdzséjét. Ami eddig nemzeti parki terület volt, ezután is az lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!