Hírek

2015.12.21. 17:13

Fehér lesz-e a karácsony? - Pataki Zitát kérdeztük

– Fehérség helyett, szürkeség – foglalta össze röviden az elkövetkező napok időjárását a népszerű időjós, Pataki Zita. Hozzátette, kedden akár rövidebb időre ki is süthet a nap Fejér megyében, de a kis átmeneti felszakadozásokat leszámítva jellemzően marad a ködszitálós, borult idő.

Buthy Lilla

Hó vagy csapadék egyáltalán nem látszik az előrejelzésekben. Azonban a köd és az ónos szitálás csúszóssá teszi majd az utakat, ami veszélyes, hiszen az ünnepek alatt sokan ülnek autóba. Advent utolsó hétvégéje is tele volt balesettel, ilyenkor sokkal óvatosabbnak kell lennünk az utakon – figyelmeztetett az időjós.

– Némi fehérséget csak az itt-ott megjelenő zúzmara okozhat – tette hozzá Pataki Zita, akit arról is kérdeztünk, mi az oka annak, hogy már emberemlékezet óta nem volt fehér a szentesténk és a karácsonyunk. Még inkább arról, hogy mikor fordult elő utoljára az, hogy nem tavaszias, verőfényes napsütésben díszítettük a karácsonyfát? Egyre inkább csak januárban, de még inkább februárban érkezik meg az első hó. De most legalább téliesebb arcát mutatja majd az időjárás, bár hideg sem lesz. Csak ború.

– Ezen az éghajlaton a fehér karácsony esélye húsz százalék. Most az ünnepekkor az országos maximum hőmérséklet 2-7 fok körül mozog majd, és mínusz 1-3 között lesz a minimum. Ez enyhének mondható – fogalmazott Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!