Hírek

2015.03.06. 19:41

Fehérvár a drog fővárosa?

Székesfehérvár – Kábítószeres ügyekben egyre több információ jut el szerkesztőségünkbe. Nehéz ezekkel mit kezdeni, de miután a héten Szigli István önkormányzati képviselő is megerősített többet is ezen értesülésekből, úgy gondoltuk, írnunk kell róla.

Zsigó Ferenc

A Feketehegy-Szárazrét képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy rendszeresen panaszkodnak a lakók a Mura utca környékén lévő állapotok miatt. Korában a Szárazrét vendéglő is közismerten drogos hely volt, de nemrégiben a rendőrség hathatós intézkedése nyomán ott mára normalizálódott a helyzet – fogalmazott Szigli István.

– A Mura utcában tapasztalható drogozásról és a kábítószer terjesztéséről szóló értesüléseket rendszeresen továbbítom a rendőrségre, de hathatós javulás nem tapasztalható – mondja a képviselő. Természetesen megkerestük a zsarukat is.

– Kollégáink rendszeresen ellenőrzik az érintett területeket, minden bejelentést kivizsgálunk – mondta el érdeklődésünkre Horváth Diána rendőr zászlós, a megyei főkapitányság kommunikációs referense.

Korábban a főkapitányi évértékelő utáni beszélgetésen és más alkalommal magas rangú rendőri vezetőkkel folytatott beszélgetések során is szóba hoztuk a drogügyeket, melyekkel kapcsolatos kérdéseinkre soha nem kaptunk érdemi és egyben közzétehető válaszokat.

– Képviselőként nem mehetek el a dolgok mellett – mondja Szigli István –, házszámokat, lakáscímeket adtam meg a rendőrségnek. Egyeseket rendszeresen ellenőriznek itt a Mura utcában, gyakran jönnek ide szirénázva a járőrök, ennek ellenére úgy tapasztalom, virágzik ez az üzlet ezen a környéken. Sok családban a családi pótlékot alkoholra, drogra költik a munka nélküli szülők, a hatéves gyerekek az óvodában is elmondják, mit csinálnak a szüleik.

A Mura utcában felszerelt térfigyelő kamerák pontosan rögzítik az ide érkező, innen távozó autókat, sokszor fordul elő, hogy az ide jövő taxi megvárja utasát, akit az „ügylet” után visszafuvaroz a városba. A képviselő szerint a taxisok sokat tudnának mesélni Mura utcai fuvarjaikról.

– Szerintem nagyobb rendőri erőket kellene a drogügyekre átcsoportosítani, talán a városvezetés is segíthetne a probléma megoldásában. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a gyerekek zsebébe tuszkolják a buszon és a köztereken a bódító szereket – mondja a képviselő.

Három hete, február 21-én hajnalban T. Tibor megbilincselt kézzel a házkutatás közben ugrott ki 7. emeleti lakásának ablakán. A férfit

drogügyei miatt régóta figyelték a zsaruk. Halálával állítólag kissé összezavarodott a helyzet Fehérváron, de a helyzetet jól ismerők szerint továbbra is ez a város marad a drog fővárosa. – Padokról, buszvárókból visz el a mentő bódult, kábult fiatalokat, a garzonházi lépcső alatt rendszeres a „fetrengés” – mondja Szigli István, aki szerint a helyzet tarthatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!