Hírek

2017.08.28. 12:17

Fehérvár Szépe: Egy éven át Reichert Karolina képviseli a várost

Székesfehérvár – Aranyló konfettieső, hatalmas tapsvihar és ujjongás adta hírül: a Vörösmarty Színházban ezúttal is megválasztották a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynőjét.

Szanyi-Nagy Judit

Innentől kezdve egy éven át Reichert Karolina lesz a háziasszonya több nívós rendezvénynek a városban. A döntést kirobbanó hangulat és érzelmek, így ragyogás, mosolyok, sírás és nevetés kísérték. – Egyáltalán nem számítottam rá, hogy engem választanak királynőnek. Amikor meghallottam, hogy a második udvarhölgy Mészáros Réka, az első udvarhölgy pedig Bozsoki Bianka lett, mutattam a többieknek a kezemmel, hogy esélyem sincsen. Aztán kimondták a nevemet – meséli az eredményhirdetést követően az újdonsült királynő, aki szintén megkönnyezte a nagy pillanatot. Nézzük, időrendben hogyan zajlott a gála!

Szombaton pár perccel 19 óra előtt kinyíltak az ajtók, az érdeklődők és a hozzátartozók pedig elkezdtek beözönleni a színház nézőterébe. Először a Hírlap máskénttel, lapunk egy újonnan megjelent kiadványával találkozhattak, melyet csakhamar elkezdtek forgatni, hiszen a lányok fotóját is tartalmazta a lap.

Fotó: Koppán Viktor

Aztán a fények kihunytak, és a történelmi múltban találhattuk magunkat: egy rövid fényjátékot és felvezetőt követően a tíz döntős Szelessné Csizmadia Márta reneszánsz ruháiban, Madonna Vogue slágerére pózolva mutatkozott be, nagy ovációt kiváltva a nézőkből. Őket a műsorvezető – s egyben rendező – Nagy Attila József mellett Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója köszöntötte. Kiemelte: ez a rendezvény a Hírlap és a város számára is jó lehetőség, hiszen – az újság tematikájába illeszkedve – ugyanúgy megyei arcokat ismerhettek meg az olvasók, a város szempontjából pedig a közösségi szellemet erősítette a verseny. Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője szót ejtett a belső kisugárzás fontosságáról, valamint arról, hogy az Óber László ötletgazda és Elekes András korábbi lapigazgató-főszerkesztő által felépített hagyományok milyen fontos szerepet töltenek be ma is a verseny életében. A főszerkesztőt a város képviseletében Molnár Tamás követte a beszédek sorában. A képviselő hangsúlyozta: a koronázóvárosban szükség van egy olyan királynőre, aki a nagyváros forgatagában jelen lesz, egyfajta „nagyköveteként” a városnak.

A bevezetők sorát egy újabb átadó követte, melyen Kázmér Judit adta át a Hírlap, valamint a lányok nevében – a kiskutyával az ölében érkező – Ferenczi Éva Júliának, a Herosz önkéntesének az állatotthonnak összegyűjtött adományt – egyelőre jelképesen. A voucheren 100 ezer forint szerepelt.

A döntősök Schwartz Dáviddal is színpadra léptek: a lányok mozgásukkal és a Dudik Szonja által tervezett bikinijükkel, az énekes pedig hangjával bűvölte el a közönséget – még egy kisebb „mini koncert” erejéig is. A szépségek estélyiben is bemutatkoztak, szó szerint értve: a gyönyörű, Felicita Menyasszonyi és Alkalmi Ruha Szalon által biztosított ruhakölteményekben egy pár szóban válaszoltak Nagy Attila kérdéseire, amely a mozival, az olvasással vagy éppen a szépségről alkotott véleményükkel volt kapcsolatos.

A tizenhét tagú zsűri nem volt könnyű helyzetben, a tagok mégis mindössze negyed óra alatt meghozták a végső döntést. Az ítészek a következők voltak: Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója, Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, Juhász László önkormányzati képviselő, Dudás Patrícia, a 2016-os Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője, Óber László, a verseny ötletgazdája, Nagy Krisztina, a Felicitá Menyasszonyi és Alkalmi Ruha Szalon képviseletében, Deres Nóra, az Image Szépségszalon képviseletében, Kovács Róbert, a Novotel Hotel igazgatója, Acsai Vivien, a Mia Salon képviseletében, Sashalmi Ildikó, az Xbody képviseletében, Rovó Tamás táncművész, koreográfus, Dudik Szonja divattervező, Kelemen Nikolett, az N'Joy Sport & Rúdtánc Stúdió képviseletében, Pletser Dávid, a Cutler Fehérvár képviseletében, Pereszteginé Bőcs Hajnalka, a Virág-Vár Virágüzlet képviseletében, Rákos Zsuzsanna, a Belvárosi Creative Stúdió – CND Hungary képviseletében és Deres Zoltán, a Deres Showtechnic Kft. képviseletében.

A dobogós helyezetteken kívül különdíjat kapott még Fejes Rebeka és Mercsek Mercédesz, de Bozsoki Bianka és Reichert Karolina sem csak egy díjjal térhetett haza: a Belvárosi Creative Stúdió – CND Hungary különdíjasa Bozsoki Bianka Bernadett, a Cutler Fehérvár által megválasztott legsportosabb hölgy Reichert Karolina lett. Az N'Joy Sport és Rúdtánc Stúdió Fejes Rebekát választotta a legtehetségesebbnek. A Miss Alpok Adria Szépségverseny és Megye Szépe verseny közönségszavazásának nyertese Mercsek Mercédesz lett, aki így automatikusan továbbjutott a verseny középdöntőjébe. A helyszíni szavazatok alapján a közönségdíjat Bozsoki Bianka Bernadett kapta.

Mindenesetre senki nem ment haza üres kézzel: a lányok egy-egy szál rózsát kaptak a Virág-Vár Virágüzlet tulajdonosától, egy ajándékcsomagot a Belvárosi Creative Stúdió – CND Hungary marketing és brand menedzserétől, egy-egy ajándékkupont Dudik Szonja divattervező felajánlásából, kozmetikai ajándékcsomagot Barta Attilától, a Florin Cosmetics Zrt. vezérigazgatójától, valamint a Cutler edzőterem jóvoltából egy tíz alkalomra szóló bérletet vehetett át minden versenyző.

A második udvarhölgy – tehát a harmadik helyezett – Mészáros Réka, míg az első udvarhölgy – azaz a második helyezett – Bozsoki Bianka lett. Az újonnan megválasztott királynő, Reichert Karolina fődíjként egy 500 ezer forint értékű külföldi nyaralást is a magáénak tudhat.

Nem mellesleg Bozsoki Biankával, Mercsek Mercédesszel, Mészáros Rékával és Reichert Karolinával a Miss Alpok Adria Szépségverseny és Megye Szépe versenyben is találkozhatnak majd: az előbbi három hölggyel a középdöntőben, míg a királynővel a döntőben.

A 2017-es év Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője döntős versenyzői Bartal Laura, Botos Bianka Julianna, Bozsoki Bianka Bernadett, Fejes Rebeka Rózsa, Kiss Etelka, Mercsek Mercédesz, Mészáros Réka, Pető Barbara, Reichert Karolina és Szekeresné Kelner-Kiss Leona voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!