Fehérvár megvenné a repülőteret Abától

2017. április 26., 20:50 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József
komment
Tizenhét esztendő göröngyös, buktatóktól sem mentes folytatásos történetének végére kerülhet pont a képviselő-testület várakozásai szerint.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kossa Lajos polgármester előterjesztése szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata vételi szándékát fejezte ki a Börgöndi repülőtérhez tartozó, Aba közigazgatási területén található külterületi ingatlanok tekintetében.

A szakértői vélemény szerint az ingatlanok forgalmi értéke nettó 375 millió 500 ezer forint, mellyel a fehérvári önkormányzat egyetértett. Ahhoz, hogy az abai önkormányzat értékesíteni tudja az ingatlanokat, pályázat kiírása szükséges.

A kedd késő délutánra összehívott rendkívüli testületi ülésen megjelent Székesfehérvár jegyzője, Bóka Viktor. A jegyző megerősítette: a Modern városok programban szereplő repülőtér és ipari park fejlesztésére rendelkezésre álló állami forrás még nem érkezett meg hozzájuk, de a város saját költségvetésének terhére is meg kívánja vásárolni az abai ingatlanokat. A székesfehérvári közgyűlés pénteki ülésén dönthet véglegesen vételi szándékáról.

Elhangzott, hogy 2020-ig el kell készülnie a kettes besorolású reptérnek, amely üzleti célú, legfeljebb 16 személyes kis gépeket fogad majd. A kialakítandó ipari park pedig várja a befektetőket.

A határozati javaslatot - a vonatkozó pályázat kiírását - a grémium egyhangúan, 7 igennel elfogadta.

A városi testület ugyancsak egyhangúan szavazta meg, hogy a járóbeteg szakellátó bérköltségeinek átmeneti finanszírozására 2,5 millió
forintot utal át a nonprofit társaság számlájára. Tudni kell, hogy a tb utólagosan finanszírozza a kistérségi betegellátót. A képviselők kérték, hogy a társaság vezetése a következő testületi ülésre készítsen beszámolót az intézmény működéséről. vv


V. Varga József

2017. április 26., 20:50 szerző: V. Varga József fotós: V. Varga József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...