Hírek

2014.12.17. 18:30

Andro: fehérvári dj a legjobbak között

A Székesfehérvárról indult dj, Baki Gábor, ismertebb nevén Andro, nem csak itthon tudhat maga mögött népes rajongótábort. Külföldön is sokan szeretik a zenéjét, szilveszterkor például Kínában lép fel.

Buthy Lilla

Baki Gábort, alias Andro-t korán megfertőzte a zene világa (Fotó: Nánási Pál)

Baki Gábor összes meghatározó emléke szülővárosához köti, Székesfehérvár az origója. A BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára járt két hónapig, majd rájött, hogy a műszaki vonal mégsem neki való, ezért a következő évet már a Kodolányin kezdte, angol nyelv- és irodalomtanár szakon. Huszonnégy évesen költözött a fővárosba, bevallása szerint már nagyon unatkozott a fellépések között, és már a legtöbb barátja is Budapesten lakott. De térjünk vissza a kezdetek kezdetéhez! Míg más srácok a játszótéren fociztak, vagy a lányok társaságát keresték, a 13 éves Baki Gábor otthon ült a számítógépe előtt. Főképp stratégiai és lövöldözős játékokat játszott, míg egyszercsak felfedezte a zeneszerkesztő Impulse Tracker programot. Nagyjából itt kezdődött minden, először csak hobbiból, de a zenélés teljesen magával ragadta.

– Hangtechnikus édesapámat gyakran elkísértem a környékbeli diszkókba, persze nem szórakozni, csak az ismerőseit meglátogatni, és megtetszett ez a világ, meg persze a zenék. A dj-zés egészen húszéves koromig eszembe se jutott, akkor is csak azért, mert egyre többen hívtak fellépni, miután megjelentek a zenéim itthon is, de leginkább külföldön, jó nevű kiadóknál. Manapság pedig ez már átfordult, mára szinte csak a fellépések vannak a zeneírás helyett – meséli Andro.

2005-ben első magyarként került fel a világ legrangosabb listájára, a brit Dj Mag top 150-be. A legkeresettebb és legnépszerűbb hazai dj-nek számít. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy idén is a legjobb húsz dj között van, de tavaly és két éve is megnyerte az év dj-je díját underground közönség és mainstream szakmai kategóriákban, a Dj Szövetség szavazásán. De hogy viszonyul az ismertségéhez?

– A hirtelen jött sikertől az ember hajlamos elszállni, amiről én meg voltam győződve, hogy engem elkerült, de utólag már máshogy látom. Egy idő után lenyugszik az ember, és megtanulja ezt kezelni. De olyan nagy siker nem ért, nem szerepeltem a tévében, szóval szerintem nem volt nagyon mit kezelni – válaszol szerényen.

 

Címkék#Andro#dj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!