Fehérváron a Virágos Magyarországért zsűrije

2013. augusztus 07., 13:17 szerző: Sebestyén Lilla
komment
Székesfehérvár - A Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny zsűrije ma járja körbe a város közterületeit.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mint már sok-sok éve, idén is részt vesz városunk a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyen. Róth Péter alpolgármester elmondta: az elmúlt esztendőben rengeteget szépült Fehérvár, de még van mit tenni, reméli, hogy a következő évben, a nemzetközi versenyen már teljes pompánkban szerepelhetünk. Ezt követően Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész számolt be az eddig elvégzett munkáról.

A versenyen a fő szempontok közé tartozik a város fejlődésének a mértéke, illetve, hogy az önkormányzatnak mennyire sikerült bevonnia a lakóközösséget és a fiatalokat a munkába - mondta el Pollák Erika, az egyik zsűritag, aki a magyarországi verseny megálmodója is egyben.
- Mióta utoljára, 1996-ban segítettem felkészíteni Fehérvárt a versenyre, még teljesen másképpen festett a város. Mostanra, már az ide vezető úton is látszik, mennyivel virágosabb, zöldebb lett itt a táj - vélekedett Erika.

A zsűri végigjárja a kiemelt utcákat, és az Arany János Iskola növendékeinek a munkáját is megtekinti, illetve a palotaváros közösségi kertjeiről is végighallgat egy prezentációt, hogy megfelelő képet kapjon a városban végzett munkáról. A verseny eredményhirdetése 2013 októberében lesz, amikor az is kiderül, elindulhat-e Székesfehérvár a nemzetközi versenyen.

Sebestyén Lilla

2013. augusztus 07., 13:17 szerző: Sebestyén Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...