Hírek

2017.02.23. 19:10

Áttekintették az évet - Kevesebb volt a műszaki mentés, tűzeset

Székesfehérvár - Évet értékelt csütörtökön a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Tavaly kevesebb alkalommal volt szükség tűzoltói beavatkozásra, mint a korábbi években.

Buthy Lilla

Magosi Lajos tűzoltó ezredes az elmúlt évet összefoglalva sorra vette a kitűzött célkitűzéseket, főbb eseményeket, irányokat és beavatkozásokat. Mint mondta, három kiemelt célt fogalmaztak meg a hatékonyság növelése és a reagálóképesség erősítése érdekében: az egységes, tudatos és tervszerű megelőzési tevékenység fejlesztését, az önkéntes szerepvállalás erősítését a megyében, a beavatkozások minőségének szakmai színvonalának a fokozását, hiszen az állampolgárok elsősorban akkor találkoznak a tűzoltókkal, amikor bajbajutottakon segítenek.

- Fontos célkitűzés volt, hogy minél kevesebb tűzoltói beavatkozásra legyen szükség: a tavalyi évhez képest csökkent ezeknek a száma. A műszaki mentések tekintetében 27%-os csökkenés tapasztalható, tűzesetek tekintetében pedig 3,4%-os csökkenést értünk el - mondta. Kiemelte, szabadtéri tűzesetekből is 27%-kal kevesebb volt 2016-ban, mint az azt megelőző években.

Az új fejlesztésű Rába tűzoltóautóból Fehérvárra is érkezett egy Fotó: FMH-archív

Fontos, hogy mikor érkezik a segítség: az igazgató az önkéntes tűzoltók munkáját értékelve elmondta, már Pázmándon, Csákváron és Lajoskomáromban is önállóan riasztható, beavatkozni tudó egyesület működik, 4500 órát vállalva. Magosi Lajos a prioritások közé sorolta még a felvilágosítást, méltatta a tűzmegelőzési bizottság preventív, tájékoztató munkáját, a lakosság felkészítését, melynek kapcsán elmondta, Velencén összevont gyakorlatot tartanak majd március 25-én.

A veszélyesáru-szállítás tekintetében az a tapasztalat, hogy a felderítettség mértéke növekszik, a komoly nagy cégek pedig egyre felkészültebbek. Az ezredes érintette az ifjúságnevelést is, különös tekintettel a közösségi szolgálatra. Elmondta, ez utóbbit 244 diák 3607 órában teljesítette az elmúlt évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!