Hírek

2016.01.05. 13:35

Fejér megyében is ónos eső nehezítheti a közlekedést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 5-én Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Zala és Tolna megyére másodfokú (narancs), Fejér, Vas, Veszprém, Békés, Csongrád megyére pedig elsőfokú (citromsárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki tartós ónos eső miatt.

A legfrissebb előrejelzés szerint az ónos esővel járó csapadék kedden kora este érkezik Magyarország déli része fölé, a Dráva vonala mentén lép be az országba, majd fokozatosan csökkenő intenzitással halad kelet felé. Az ónos esőzés várhatóan szerdán a hajnali órákig, de legkésőbb reggelig tart majd. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az ónos eső mennyisége a déli országrészben 0-5 milliméter között valószínű.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ" alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!