Hírek

2017.04.02. 17:05

Színházi gálával búcsúztak a diáknapoktól

Székesfehérvár - Befejeződtek a Fejér Megyei Diáknapok. Több mint ezer fiatal mutatkozott be a városban, a különböző helyszíneken.

Szabó Zoltán

A hagyományos gálát vasárnap rendezték a Vörösmarty Színházban, a zsűri 12 produkciót választott ki a műsorba. A diákok teljesítményét természetesen értékelték is, a 11 kategóriában nyertest hirdettek, és különdíjat is átadtak. Szólóének, társasének, kórus kategória: a fehérvári Hermann Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Kórusa, különdíjas: a fehérvári TBG (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola) vegyeskara. Vers- és prózamondás: Börcsök Olivér ( fehérvári Vasvári Pál Gimnázium), különdíjas: Vavró Márk (fehérvári Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola). Diákszínpad: Szín-padka (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium), különdíjas a Vörösmarty Diákszínpad 11. a (kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola).

Láthatóan nagyon jó volt a hangulat a zárógálán

Könnyűzene: Kultúrmisszió (Teleki), különdíjas az Arany Tímea-Tamás Andor duó (Gorsium Művészeti Szakgimnázium). Népdal, népzene, néptánc: Marton János Márton, Meidliger Tamás (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), különdíjas a Pengető Citerazenekar (Hermann iskola). Komolyzene, szólóhangszer, kamarazene: Hermann-trió (Hermann iskola), különdíjas a Guitar Entertainment Company (Táncsics Mihály Gimnázium, Mór). Sótájm, vegyes produkciók: Gorsium 13 (Gorsium Művészeti Szakgimnázium), különdíjas Bozsoki Viktória (Hunyadi Mátyás Szakgimnázium). Képző-, nép- és iparművészet: Rétegek csoport Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium), különdíjas Horváth Győző (Tóparti).

A diákszínpadi előadások helyszíne a Pelikán Kamaraszínház volt. A POK-osok (a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola) is ott mutattak be részleteket Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem című művéből

Honismeret: Balogh-Vadász Barnabás (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium), különdíjas Szarka Eszter (Vasvári Pál Gimnázium). Irodalom, vers- és prózaírás: Erdélyi Ádám (Teleki), különdíjas Bányai Barbara (kápolnásnyéki Vörösmarty iskola). Fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok: GIF- Animáció csoport (Tóparti), különdíjas Boda Anna Stefánia (Tóparti).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!