Hírek

2017.07.27. 17:20

Termálvíz, gyógyítóközpont - Stratégiai feladatok, új gazdasági-társadalmi környezet Abán

ABA A település négy éve város! A képviselő-testület júliusi döntéseivel - a viharos felszín ellenére - egy sikeres időszakot zárt le a közösség életében - mondta lapunknak Kossa Lajos polgármester.

V. Varga József

Az elmúlt négy évben Aba és vonzáskörzete számára egyaránt meghatározó intézmények - kormányablak, mentőállomás, rendőrőrs és járóbeteg-szakellátó központ - jöttek létre a városban.

Mindezek, kiegészülve a már korábban is működő intézményekkel - gimnázium, művészeti iskola, idősek otthona, szociális szolgáltató központ, központi orvosi ügyelet - komplex szolgáltatásokat biztosítanak a Sárvíz térségében, sőt, sok esetben azon túlnyúlóan is. A kistérségi szélessávú hálózat pedig modern kommunikációs kapcsolatot biztosít immár nyolc település között - emelte ki Kossa Lajos polgármester.

- A szolgáltatások terén elért eredmények még inkább felértékelődnek, ha mindezekhez hozzátesszük Székesfehérvár dinamikus fejlődésének, és a közeljövőben induló börgöndi repülőtér és ipari park fejlesztésének pozitív hatásait Abára, Belsőbárándra és Bodakajtorra - hangsúlyozta az elöljáró.

A művészeti iskola adott otthont a megyei néptáncegyüttesek minősítőjének

Amint megtudtuk: a júliusi testületi ülésen nemcsak a múltról ejtettek szót, de a jövő is nagy hangsúlyt kapott.

Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban számos új fejlesztés indul a város mindhárom településrészén. Mindezek menedzselése mellett négy stratégiai feladat is vár a képviselő-testületre, amelyek sikeres végrehajtása által merőben új gazdasági és társadalmi környezet alakul ki Abán.

Ezek a következők: a belsőbárándi önkormányzati területek turisztikai és településfejlesztési célú hasznosítása, a bodakajtori Sárvíz technológiai park megvalósítása, a termálvízre alapozott gyógyítóközpont létrehozása, valamint a belterületi utak aszfaltozása - tette hozzá Kossa.

Amint már beszámoltunk róla: Aba a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatain nyert forrást a bölcsőde kialakítására és az óvoda felújítására; illetve az abai orvosi rendelő és a bodakajtori közösségi ház és orvosi rendelő épületeinek energetikai korszerűsítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!