Hírek

2015.06.11. 06:24

Felakasztotta magát egy fiatal férfi Fehérvár egyik terén (frissítve)

Székesfehérvár – Információink szerint csütörtökön éjfél után felakasztotta magát egy 25 éves férfi a Csanádi téren.

Buthy Lilla

Egy környéken lakó hívta a mentőket és a rendőröket. A kiérkező járőrök még időben le tudták szedni a fáról, így a mentőkkel karöltve sikerült megmenteni a férfi életét.

A két rendőr éppen akkor érkezett a helyszínre, amikor a férfi felmászott a fára, és kötéllel a nyakában ugrani készült. Ebben a pillanatban a rendőrök elkapták, és a fához szorítva tartották, amíg sikerült kibújtatniuk a fejét a hurokból. Podhorszki Hajnalka rendőr törzsőrmester és Cseke Máté járőrvezető, rendőr törzsőrmester volt az a két intézkedő rendőr, akik megmentették az öngyilkosságot megkísérlő elkeseredett fiatalembert, akinek valóban csak másodperceken múlt az élete.

Megtudtuk, a férfi szerelmi bánat miatt akart véget vetni az életének. Kilenc darab búcsúlevelet írt, és gyógyszereket is találtak nála. Úgy tudjuk, a mentők a sürgősségi belgyógyászati osztályra szállították gyomormosásra, majd a pszichiátriára vitték.

– Hajnali fél 1 előtt öt perccel tartottunk a Balatoni útról a város felé, ekkor érkezett az állampolgári bejelentés. Gyors tempóval elindultunk, és társammal, Cseke Mátéval együtt 1-2 percen belül oda is értünk a helyszínre – idézi fel, már a szabadnapján, az eseményeket Podhorszki Hajnalka törzsőrmester, majd így folytatja:

– A panellakás előtti fára mászott fel éppen a fiatal. Már ott volt a nyakán a kötél, és elrugaszkodott a fától. Kiugrottunk a szolgálati gépjárműből és odaszaladtunk, emeltük és tartottuk őt, aztán sikerült levenni a fáról, majd stabil oldalfekvésbe helyeztük. Amikor megérkeztünk, és a segítségnyújtás közben sem mondott nekünk semmit. Aztán egy-két percre el is veszítette az eszméletét, de a pulzusa és az életfunkciói kielégítőek voltak, rendesen vette a levegőt. Majd újra magához tért, a mentőben már beszélni is lehetett vele. A járőr hozzáteszi: – Átvizsgáltuk a ruházatát, gyógyszereket találtunk nála.

Információink szerint, amikor már kommunikált elmondta, tizenöt szem nyugtatót vett be. A tanúk elmondása alapján azzal indokolta reményvesztett tettét, hogy tönkrement az élete: másfél hete szakítottak a barátnőjével, és a lakását is elveszítette, ezért akart meghalni.

– A szakma szépsége, amikor életeket menthetünk. Szerencsére jókor voltunk, jó helyen. Nagyon jóleső érzés, hogy megmentettük, hiszen csak 25 éves. Lehet, hogy holnap már másképp lát majd mindent – mondja a rendőr törzsőrmester.

Volt két szemtanú is a helyszínen, az ő elmondásuk szerint, a férfi már órák óta a lépcsőn üldögélt, és telefonálni próbált. Valószínűleg a volt barátnőjét akarta felhívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!