Hírek

2017.08.15. 17:05

Kötetlen futballozás és kötetlenebb nap - A Fehérvár Szépe döntősei ismét megannyi élményt szereztek a táborban

ALCSÚTDOBOZ/FELCSÚT - A drótköteles kalandpálya és az arborétumlátogatás után más pályát is bevettek a döntős lányok.

Szanyi-Nagy Judit

A Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségei már most megannyi élményt szereztek a táborban, holott még csak a második hét zajlik, s annak is csak a második napján vannak túl. A játékos feladatok persze a csapatépítést is szolgálják, és külső szemlélőként nagyon úgy tűnik, hogy ez egyre jobban sikerül.

Nem győzzük ezt hangsúlyozni: hiszen a Fejér megyei szépségverseny egyik lényeges eleme, hogy a lányok alaposan megismerjék egymást az augusztus 26-ai döntőig, amellett, hogy az olvasóink és a szervezők a szépségen kívül a tehetséget is meglássák bennük.

A hétfői napon kiderült, milyen a döntősök fizikuma, valamint személyisége, jelleme, tegnap pedig azt mutatták meg, hogyan tudnak focizni. Ez a futballozás - a szabályokat és az öltözetet tekintve is - épp annyira kötetlen volt, mint a kisvonatozás után a nap további része: medencézhettek, jakuzzizhattak, sétálhattak és beszélgethettek is a lányok.

A döntős lányok az akadémisták ellen fociztak
Fotó: Szeless Péter

Ebbe a megállapodásba pedig belefért az is, hogy egyeseket ne szabályozzanak a cipőbeli korlátok: egyszerűen mezítláb rúgta a bőrt, amelyből a Puskás Akadémia hallgatói többel is készültek. Így, ha úgy adta a helyzet, hogy a labda a pályán kívülre került, azonnal érkezett az utánpótlás.

Ez az utánpótlás a lányoknál is megvolt: az akadémisták hétfős csapatával szemben egy ugyanúgy hétfős, szépségekből álló csapat mérkőzött meg, további három cserejátékossal. A játékból mindenki kivette a részét, olyannyira, hogy volt, aki hat gólt lőtt az edzett focistáknak. A kispályás mérkőzést a fiúk akár még órákon át folytatták volna, de a programsorozatot egy kisvonatozás követte vissza Alcsútdobozra.

Kisvonat, medencézés, jakuzzizás, volt minden, de a nap középpontja a sport volt
Fotó: Szeless Péter

A lányok között beszédtéma volt a meccs értékelése, a pályán látottak elemzése - csakis szakszerűen - és a meccset megelőző tárlatvezetés is. Ugyanis kora délelőtt a Puskás Ferenc Sport Hotelből egy kisbusszal érkeztek a döntősök a Pancho Arénába, ahol egy körülbelül egyórás tárlatvezetés során ismerkedtek meg a focipálya életével, valamint átfogó képet kaptak a létesítmény életéről is.

A kisvonatozást ebéd, majd egy szabadprogram követte: most már a teljes pihenés, kikapcsolódás jegyében medencéztek, jakuzziztak a lányok.

Persze a jövőbeli "megpróbáltatásokra" is elkezdtek felkészülni: az őket Alcsútdobozon és Felcsúton mindenhova követő Szeless Péter fotós egyéni portfóliót készített mindenkiről. Az, hogy ennek nagyon örültek a lányok, abból is látszódott, hogy már hétfőn este az egymásról fotózott képeik és selfie-k lepték el a legnagyobb közösségi oldalt.

Ma már abszolút a döntőre készülnek a szépségek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!