Hírek

2015.07.02. 19:04

Felfüggesztettet kapott a román embercsempész

Bicske - Július 3-án állítják bíróság elé azt a török állampolgárt, akit embercsempészettel gyanúsítanak.

A Bicskei Járási Ügyészség – gyorsított eljárásban – ma állítja bíróság azt a török állampolgárt, aki a nyomozás adatai szerint június 30-án hét szír állampolgárnak vagyoni haszonszerzés céljából segítséget nyújtott az államhatár jogellenes átlépéséhez.A gyanúsított a fenti időpontban – az egyik migránssal történő előzetes megbeszélés alapján – a szír állampolgároknak Budapestről Ausztria irányába történő szállításával az államhatár jogellenes átlépéséhez segítséget nyújtott. Hat migráns előzetesen 2700 eurót fizetett a gyanúsítottnak a fuvarért.A rendőrség az M1-es autópályán, közúti ellenőrzés során leplezte le a bűncselekményt – tájékozzatta lapunkat a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A menekültek túlnyomó többsége nem itt képzeli el a jövőt, nyugatra készül aranybánya ez az embercsempészeknek
Fotó: Illusztráció/Koppán Viktor

Jászberényiné dr. Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője egyik másik, ugyancsak embercsempészettel összefüggő ügyről is tájékoztatta lapunkat.

Eszerint szintén a Bicskei Járási Ügyészség, ugyancsak gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a román állampolgárt, aki a nyomozás adatai szerint június 19-én vagyoni haszonszerzés céljából tíz afgán állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A romániai személy a fenti napon Debrecenben tíz, hazánkba illegálisan, embercsempészek közreműködésével érkezett afgán állampolgárral megállapodott, hogy segítséget nyújt Németországba történő eljutásukhoz.

A szállítás sikeres lebonyolítása esetén a megállapodás értelmében a migránsok az összes pénzüket az embercsempész rendelkezésére bocsátották volna.

A rendőrség által az M1-es autópálya óbaroki pihenőhelyén tartott közúti ellenőrzés során azonban a férfi lelepleződött.

Az ügyészség vagyoni haszonszerzés végett elkövetett, több ember illegális hátárátlépését elősegítő embercsempészet bűntette miatt a gyanúsítottat gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, a román állampolgárságú férfit jogerősen egy év két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és három évre kiutasította Magyarország területéről.

A pénteken bíróság elé kerülő török állampolgár ítéletéről szintén igyekszünk majd tájékoztatni olvasóinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!