Félmilliónál többet ért a színházi jótékonyság Székesfehérváron

2017. június 13., 13:47 szerző: Bokros Judit fotós: Koppán Viktor Dávid
komment
Székesfehérvár – Az ötletgazda, Váradi Eszter Sára színésznő összegezte a Vörösmarty Színház gyermeknapi programjának élményeit. Az is kiderült, mennyi adomány gyűlt össze.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Vörösmarty Színház kávézójában Matuz János művészeti intendáns köszöntötte a megjelenteket, majd Váradi Eszter Sára vette át a szót. Elmondta: igazán nagy boldogság, hogy a gyermeknapi jótékonysági programmal megvalósulhatott 3 éve dédelgetett álma. A színésznőnek a nap szervezésében Németh Mariann segített, a színház vezetősége pedig kezdettől fogva támogatta.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központtól nyolcvan gyermek érkezett, és sok más apróság is bekapcsolódott a vidám, négy órán át tartó programba. Az, hogy ők felhőtlenül tölthették el az időt, Váradi Eszter Sára mellett több más színész kollégának és segítőknek, partnereknek köszönhető, akiket a művésznő egyenként fel is sorolt.

Balról Németh Mariann, Váradi Eszter Sára, Deresné Tanárki Mária, Szmodits Krisztina és Matuz János
Fotó: Koppán Viktor

Majd hozzátette: a nézők az aznapi előadás belépője mellé vásárolt támogatói jegy révén is adományozhattak. Voltak még tárgyi felajánlások, illetve a fehérvári Ivanics Kft. nevében Szmodits Krisztina tett gesztust a gyermekvédelmi központ javára. E szerint az autókereskedés vállalja a központ egyik autójának felújítását, hogy azzal még sokáig lehessen utazni, szállítani.

Az adományozás révén végül több mint 595 ezer forint gyűlt össze – ismertette Matuz János. E pénz a gyermekvédelmi központot gazdagítja. Igazgatója, Deresné Tanárki Mária elmondta: példaértékű ez az összefogás, amely túlmutat a színház közösségén. Tolmácsolta a gyerekek köszönetét, és hangsúlyozta, hogy a pénzt rájuk – például fejlesztésre, tehetséggondozásra - költik majd.

Bokros Judit

2017. június 13., 13:47 szerző: Bokros Judit fotós: Koppán Viktor Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...