Hírek

2016.12.09. 12:41

Félnek tőle a faluban, most a bíróság dönt, veszélyes-e

Vértesacsa – Gyerekét, feleségét ütötte, kutyáját megölte féktelen dühében egy férfi Vértesacsán Mikulás napján.

S. Töttő Rita

A falu lakossága fél a 37 éves férfitől, sokszor rendezett már jelenetet a polgármesteri hivatalban, óvodában és fajult tettlegességig a vita a szomszédsággal is. Utolsó családi balhéja után a rendőrség elvitte. Az ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

Sajnos sok probléma volt már azzal a férfival, aki Mikulás napján is ittas állapotban verte szét féktelen dühében, amit ért. A férfi és felesége négy kiskorú gyermeket nevelnek, akik ezúttal is otthon voltak, amikor dührohamot kapott a ma már csak „gyanúsítottként" emlegetett illető. A Fejér Megyei Főügyészség anyagában is ez áll: a férfi pénzt követelt és mivel nem kapott, bántalmazta a feleségét. Erőszakos fellépésének a 3 éves gyermekük az édesanyjába kapaszkodva szemtanúja volt. Az otthon tartózkodó 11 éves gyermek az édesanyja segítségére próbált sietni, azonban a gyanúsított őt is megütötte. Az asszonynak egyik gyermekükkel a lakásból sikerült kimenekülni, a dühöngő férfi azonban ekkor törni-zúzni kezdett, majd egy seprűnyéllel agyonverte a pár hónapos kutyájukat. Az állat tetemét az anyja segítségére siető, és emiatt szintén megvert 11 éves fiával dobatta a házuk mellett lévő partoldalba. A másik két gyerek is otthon volt ekkor. A rendőrök kiérkezésekor épp azzal fenyegette a férfi az anyjukat, hogy megöli őt. A 11 éves gyerek és az anya is könnyű sérüléseket szenvedett.

Nem lepődött meg a hallottakon Kovács Zoltán, Vértesacsa polgármestere. A feol.hu-nak elmondta: a férfi már többször összeveszett a szomszédokkal, időnként tettlegességig fajultak a balhék. A rendőrök is jól ismerik az embert, több alkalommal jártak már nála, ám eddig mindig visszakerült. Olyan büntetésben még sosem részesült, ami visszatartó erő lett volna számára, tette hozzá a polgármester, aki szerint alkohollal és anélkül is agresszív volt a férfi, többször rendezett jelenetet, fenyegetőzött a polgármesteri hivatalban és a helyi óvodában is.

- Tartanak, félnek tőle az emberek, ezért nem mert tanúskodni eddig senki ellene – hangsúlyozta Kovács Zoltán, aki szerint a dühöngő férfi gyerekei is nagyon megsínylik ezt a helyzetet.

Az ügyészség úgy tudja a munkahellyel nem rendelkező, italozó életmódot folytató gyanúsított már korábban is bántalmazta családtagjait, valamint erőszakos bűncselekmény miatt vele szemben büntetőeljárás is volt folyamatban. Éppen ezért alaposan feltehető, hogy a kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és állatkínzással gyanúsított férfi szabadlábon hagyása esetén családtagjai sérelmére újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, illetve fenyegetéssel vagy más módon befolyásolná őket. Ezzel indokolja előzetesbe vételének indítványozását az ügyészség.

Varga Noémi, a Székesfehérvári Járásbíróság szóvivője a feol.hu-nak elárulta: a bíróság helyben hagyta az ügyészség kérelmét az előzetes letartóztatásba vételre. Ám az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!