Hírek

2014.12.18. 15:40

Felrobbant a tévé is az enyingi lakástűzben

Enying - Mindene odalett a Kósa testvérpárnak abban az elektromos tűzben, amely lakhatatlanná tette a házukat. A tűz után néhány nappal azonban már megkezdték a ház újjáépítését. Nincs más, mint előre nézni.

Házi Péter

Először a 18 éves Kósa Dániel ért haza a Váci Mihály utcában álló házhoz. Bement a konyhába, hogy ebédet készítsen, aztán hirtelen megütötte orrát a füstszag. Amikor benyitott a nagyszobába, már lángokban állt minden: egy konnektornál keletkezhetett zárlat, ami teljesen beégett a falba. A tűzoltók azonnal jöttek a hívásra. Ez a látvány fogadta Józsefet, az idősebbik testvért, aki arra ért haza, hogy mindenük odalett a tűzben. Jóformán még egy ruhája sem maradt.

Kósa József és az a bizonyos szoba, amiből az elektromos vezeték okozta tűz pusztító útjára indult

Alig telt el néhány nap a tragédia után, de a testvérpár, akik a szüleiket az elmúlt években vesztették el, már nekiállt rendbetenni a házat. Szerencsére a tűzoltók időben érkeztek, így a tetőszerkezet nem károsodott. A házban, ahogy végigjárjuk, mindenütt koromsötétek a falak, József most pucolta le a fürdő csempéit, azok talán megmenthetőek. Ahogy a feketeségben megyek, belerúgok valami alaktalan, összeolvadt műanyagba. Ez volt egykor az internetmodem. A tévé pedig teljesen eltűnt, darabokra robbant a tűzben.

- Nem hittem volna, hogy a helyiek ilyen segítőkészek! A művelődési ház igazgatója, Nemes Diána felhívására több felajánlást kaptunk bútorokra, igaz, még egy sem érkezett meg, de most a ház rendbetétele a legfontosabb. A tüzéptelep, festékbolt építőanyagokkal segített, amivel elkezdhettük a helyreállítást. A polgármester is azonnal megnézte, mi történt, gyorssegélyt is kiutaltak - mondja az idősebbik testvér, aki a rokonoktól kapott melegítőruhában dolgozik Dániellel együtt, amikor munka után hazaér. Nagybátyja segítségével az új ablakok már a helyükön vannak, most egy másik rokon segítségével újravezetékezik a házat, hogy legyen villany. Hogy mire van most szükségük? Elsősorban glettanyagra, mészre, festékre, hogy a házból eltűnjön a feketeség és az elképesztő füstszag. De annak is nagyon örülnének, ha valaki felajánlaná, hogy segít a helyreállításban. Karácsonyra biztosan nem jön össze az álmuk, hogy visszaköltözhessenek a szüleiktől örökölt házba, de minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a jövő év elején ez megvalósulhasson. Addig a rokonoknál kaptak egy szobát, ahol meghúzódhatnak,

Végül álljon itt Kósa József számlaszáma, amelyre minden adományt hálásan fogadnak: 10700787-55743479-51100005 (CIB Bank)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!