Hírek

2015.05.05. 18:33

Felszámolták az illegális hulladéklerakót a Hosszúsétatéren

Székesfehérvár - Kommunális, veszélyes és rengeteg zöld hulladékot takarítottak el a Hosszúsétatér 64. mögötti területről a Városgondnokság munkatársai.

Sebestyén Lilla

A Hosszúsétatér 64-es szám alatti épület nemrégen újult meg, most a lakók kérésére a mögötte lévő illegális hulladéklerakó helyet is felszámolták a Városgondnokság munkatársai.

A területről közel harminc köbméter kommunális hulladékot, egy konténernyi veszélyes, illetve zöldhulladékot szedtek össze. A régen még garázssorként üzemelő terület sorsa egyelőre kérdéses.

A környéken élők is összeszedték volna a hulladékot, de az azbesztet tartalmazó hullámpala miatt szükség volt segítségre
Fotó: Molnár Artúr

Mészáros Attila önkormányzati képviselő úgy nyilatkozott, lehet, hogy visszaállítják régi funkcióját, de akár egy kisebb park kialakítása is szóba jöhet.

Az azonban már egész biztos, hogy a Széchenyi utat a Hosszúsétatérrel összekötő kis, részben földutat felújítják majd és egy sétányt alakítanak ki a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs program égisze alatt, amely 2017-ben zárul le a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!